Title of a News Article

Urfa'dan Of'a Atanan İkinci Kaymakam

Şanlıurfa, tarihinde ikinci kez Trabzon'un Of ilçesine kaymakam gönderdi. Dönemin Birecik Kaymakamı Tuncay Sonel'in ardından Of'a giden ikinci kaymakam Eyüp Fırat'ın Akçakale'den gidişi haberi ilçede hüzünle karşılandı.

Urfa'dan Of'a Atanan İkinci Kaymakam
banner206

Resmi Gazetenin bugünkü sayısında İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan mülki idare amirleri atama kararnamesi yayımlandı. Buna göre, 616 mülki idare amirinin görev yeri değiştirildi. 396 ilçe kaymakamı ile 106 vali yardımcısının görev yerlerinde değişikliğe gidildi. 30 kaymakam ve vali yardımcısı bakanlığın merkez birimlerinde görevlendirildi. Ayrıca, 75 kaymakam ve vali yardımcısı da il hukuk müşaviri olarak atandı.

OF'A ATANAN İKİNCİ KAYMAKAM OLDU

Atamalar arasında dikkat çeken bir ayrıntı ise Şanlıurfa'dan ikinci kez Trabzon'un Of ilçesine yapılan atama oldu. Kararnameye göre Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, 1. Derece Kadrolu Of Kaymakamlığına atandı. Zira 2005-2008 yılları arasında Birecik Kaymakamlığı yapan Tuncay Sonel de, görevinde başarılı geçen yıllarının ardından Of'a atanmış ve burada 4 yıl boyunca görev yapmıştı. 

TÜRKİYE'NİN TÜM YÜKÜNÜ O ÇEKTİ

Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, Türkiye'de belki de kaymakamlar arasındaki en büyük yükü kendisi yüklendi. Suriye'de yaşanan olaylar sonrasında büyük göç dalgalarının olduğu ve bu göç dalgalarından en büyük nasibini alan ilçe olan Akçakale'de kaymakamlık yapan Eyüp Fırat, yaşanan zorlu süreçte başarılı çalışmaları ile ön plana çıktı. 4 yılı aşan Akçakale Kaymakamlığı döneminde Türkiye'nin gündemini belirleyen Akçakale'de devleti temsil eden Kaymakam Eyüp Fırat, insanlarla olan sıcak diyalogu ile de halkın beğenisini kazanmıştı. Öte yandan Akçakale Kaymakamlığına ise ARguvan Kaymakamı Ömer Çimşit atandı.

EYÜP FIRAT KİMDİR?
1980 yılında İstanbul'da doğdu. Aslen Malatyalıdır. İlköğretim ve lise öğrenimini Malatya'nın Doğanyol İlçesinde tamamladı. 2003 yılında İstanbul Üniversitesi SBF Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. 2005 yılında Tekirdağ Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine girdi. 1 yıl süreyle Londra'da yabancı dil eğitimi aldı. 04.04.2008 tarihinde Tefenni Kaymakamı, 30.07.2010 tarihinde ise Nurhak İlçesi, 7 Ağustos 2012 tarihinde kararname ile Akçakale ilçesine atandı. Evli ve 1 çocuk babası olup, iyi derecede İngilizce bilen Eyüp Fırat, son olarak yayımlanan kararname ile Trabzon'un Of ilçesine atandı. (URFASTAR)


Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2016, 10:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195