Title of a News Article

Urfa DEDAŞ'da flaş gelişme (video)

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, DEDAŞ'la yapılan anlaşma gereği ödemelerin başladığını ve buna rağmen bir takım enerji kesintilerine gidilerek içme suyunda yaşanan sıkıntının halkı mağdur ettiğini söyledi. Başkan Çiftçi, saha personelinin keyfi enerji kesintisi uygulamasına karşı vatandaşlara seslenerek, "Halkımız kesinlikle buna müsaade etmesin" dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin güncel borçlarını ödemesine rağmen, Dicle EDAŞ'ın (DEDAŞ) özellikle kırsal bölgelerde enerji kesintisine giderek içme suyunda sıkıntı yaşatması yönündeki adımlarına Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi tepki gösterdi.

Konu ile ilgili bugün bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, DEDAŞ'la yapılan anlaşma gereği ilk ödemelerin gerçekleştirildiğini söyledi. Konu ile ilgili başta Bakan Faruk Çelik olmak üzere Şanlıurfa Milletvekillerini ve AK Parti İl Başkanlığını bilgilendirdiklerini sözlerine ekleyen Başkanı Çiftçi, "Şanlıurfa'nın bazı bölgelerinde DEDAŞ enerji kesintisine gitti. Dolayısıyla bazı yerlere içme suyu veremez olduk. Geçen Meclisimizin huzurunda da kamuoyunu bilgilendirdim. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı ŞUSKİ Genel Müdürlüğü güncel borcunu DEDAŞ'a ödüyor. Geçmişten kalan 46 milyon liralık borcu biz taksitlendirme teklifi, taşınmazların değerlendirilerek teklif edilmesi ve iller bankasından kredi çekilmek sureti ile ödenmesi yönünde karar aldık. Şanlıurfa kamuoyu şunu net bilsin: biz su faturalarından almış olduğumuz tahsilatın tamamını Şanlıurfa'daki kırsal ve merkezin su içmesi için tamamını DEDAŞ'a ödüyoruz. ŞUSKİ yatırımlarının tamamını da ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin desteği ve diğer hibelerle gerçekleştiriyoruz. Düşününüz ki Şanlıurfa'nın su bedeli olarak ödediği tüm paralar DEDAŞ'a gidiyor. Bu konu hakkında sabah AK Parti il başkanımız, bakanımız ve milletvekillerimiz de bilgilendirildi. Akşamda DEDAŞ yönetim kurulu ile birlikte bir toplantı yaptık. Tüm ödemeler karşılıklı bakıldı ve bugün de kendileri bir değerlendirme yaptılar. Bugün 1.5 milyon lira ödeme yapıldı. Pazartesi günü de 2 milyon lira ödeme yapılacak. Kalan ödemeleri bir ay içerisinde yapacağız. Bir daha DEDAŞ'a borçlanmamak üzere tüm bu ödemeleri yapacağız. Su meselesi hayati meseledir. Temel bir ihtiyaçtır. Bunu hiç kimsenin kesmesine gücü yetmez. Benim de vatandaşlarımızdan 100 milyon lira alacağım var. Ben bu alacaktan dolayı kimsenin suyunu kesmiyorum. Kimse elindeki yetkiyi hukuk dışı kullanamaz. Açık ve nettir bu. Bunun tahsilat usulleri bellidir. DEDAŞ'a geçmişten kalan 46 milyon liranın ödemesini yapıyoruz. Biz vatandaşımızı zor durumda bırakmıyoruz. Bundan sonrada kimsenin suyunu kesmeyecekler. Anlaşmaya varıldı. Eğer sahada personel keyfi bir uygulama yapıyorsa vatandaşlarımız hiç birisi buna müsaade etmesin. Bu kadar açık ve net. Kamuoyu bu anlamda lütfen hassas davransın" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2017, 18:07
YORUM EKLE
YORUMLAR
kamil elektrikçioğlu
kamil elektrikçioğlu - 7 yıl Önce

sadece viranşehirden 350 milyon tl haksız yere ceza parası topladı dedaş başkanın dikkatine

dogan mızrakçı
dogan mızrakçı - 7 yıl Önce

dedaşı özeleştiren kim neye şikayet ediyorsunuz

burak
burak - 7 yıl Önce

Dün akşam 4 saat Ertuğrul gazi mah. elektrik yoktu. ve muhataplara ulaşmak mümkün değil. telefonlar planlı bir şekilde meşguldü. Dedaşı ve bu belayı başımıza dolayan yetkilileri Allah'a havale ediyorum.

SIRADAKİ HABER

banner195