Title of a News Article

Urfa dondu

.

Urfa dondu
banner206

Şanlıurfa’da son zamanlarda artan soğuklar son zamanda etkisini iyice göstermeye başladı. Kent merkezi ve evre ilçeler olmak üzere önceki gece he yer dondu.

Bir haftadır etkili olan soğuk hava yaşamı olumsuz etkiliyor. Gündüz saatlerinde yüzünü gösteren güneş havayı kısmen de olsa ısıtırken, gece hava sıcaklığı eksi değerlere düşüyor.

 

SÜS HAVUZLARI DONDU

Hava sıcaklıklarının gece saatlerinde sıfırın altında seyrettiği kentte dondurucu hava süs havuzlarının buz tutmasına yol açtı. Çevre iller yoğun kar yağışı altında kalırken Şanlıurfa’da ise etkili bir kar yağışı olmadı. Ancak çevreye yağan karın soğuğu Şanlıurfa’yı vurdu. Dün gece - 5 dereceye düşen sıcaklıklar nedeniyle her yer buz tuttu. Yazın sıcaklarda serinleten Abide Anıtı yakınlarında bulunan Ali Şelli Parkı içindeki süs havuzu aşırı soğuklar yüzünden dondu. Buzun kalınlığı ise 2-3 santimetreyi buldu.

 

ÇEVRE İLÇELERDE DE AYNI ETKİ VAR…

Yaşanan don olayı sadece kent merkeziyle sınırla kalmazken, çevre ilçelerde de aynı don olayı yaşandı. Don olayının en etkili olduğu ilçe ise Suruç oldu. Geçen haftalardan bu yana devam eden don olayı önceki gece de etkisini gösterdi. Tarlalardaki sulama boruları buz tutarken, çiftçiler ise zor durumda kaldı. İlçenin kırsal mahallelerinde dışarı da bulunan su kuyularındaki musluklar gece dondurucu havanın etkisi ile buz tuttu. 

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2016, 09:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195