Title of a News Article

Urfa Emniyeti yalanlamıştı ama...

Urfa Emniyeti yalanlamıştı ama...
banner206
Peşmergelerden 9'u izlerini kaybettirmeye çalışırken yakalandı ama başka 9 peşmerge firar etmeyi başardı.

Bölgeden gelen ilk haber, 9 peşmergenin ihtiyaç molası sırasında Urfa sınırları içinde firar ettiği yönündeydi. Şanlıurfa Emniyeti bu 9 peşmergenin firar ettiği haberlerini yalanladı, çünkü kaçmaya çalışan peşmergeler asker tarafından ormanlık alanda bulunmuştu.Ancak CNN TÜRK'ün edindiği bilgiye göre, Türkiye sınırları içinde farklı noktalarda toplam 9 peşmerge firar etti.

Edinilen bilgiye göre, önce iki kişi, Habur Kapısı'nı geçişin ardından firar etti. Geriye kalanlardan ikisi de Cizre'de kayıplara karıştı. Hava yoluyla Urfa Havaalanı'na getirilenlerden de 5'i firar etti. Yani toplamda 9 peşmerge Türkiye sınırları içinde kayıplara karıştı.

 Suruç'a ulaşan peşmergelerden ise 123'ü sınırdan Kobani'ye geçti. 20'si ise malzemelerinin başında, Suruç'ta kalmaya devam ediyor.

Özgür Suriye Ordusundan sınırı geçen kişi sayısı ise 200'Ü buldu.

 

TSK 2 FIRTINA OBÜS'Ü GÖNDERDİ

Sınırda Türk askerinin artan hareketi de dikkat çekiyor. CNN Türk'ün askeri kaynaklardan edindiği bilgiye göre sadece son dönemde sınıra, 2 yeni fırtına obüsü bataryası ve bir tank taburu gönderildi. Zırhlı araçlar 24 saat devriye atmaya başladı.  Kritik bölgelerdeki birliklere yeni birlik, personel, silah ve malzeme sevkıyatı yapıldı. Sınırda, ek nöbetçi kuleleri inşa edildi, ihtiyaç duyulan noktalara keşif gözetleme sistemleri kuruldu, gece görüş sistemleri yerleştirildi.

 Yine son dört ayda, 682 bin ton kaçak akaryakıt  ele geçirildi. 3'ü makinalı, 2'si keskin nişancı tüfeği olmak üzere 49 tüfek ve 10 binden fazla mermi ele geçirildi.

Temmuz ayından bu yana Türkiye'ye yasa dışı geçmeye çalışan 21 bin 169 kişi yakalandı. Suriye'ye geçerken yakalanan sayısı ise 2 bin 542 oldu.

KAYNAK: CNN TÜRK

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2014, 08:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195