Title of a News Article

Urfa Emniyetinden sosyal medya operasyonu...

Urfa Emniyetinden sosyal medya operasyonu...
banner206
Şanlıurfa'da, önceki akşam saatlerinde Eyyübiye ilçesinde Suriyeli bir aile ile Türk bir aile arasında çıkan çocuk kavga ve 2 kişinin hayatını kaybettiği olaya ilişkin, sosyal medya üzerinden tahrik edici paylaşımlarda bulunan 15 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan operasyon kapsamında konuyla ilgili geniş kapsamlı çalışma başlatıldı. Bu çalışmalar neticesinde Eyyübiye ilçesinde yaşanan hadiseyle ilgili sosyal medya üzerinden tahrik edici paylaşımlarda bulunan 15 kişi yapılan operasyonla gözaltına alındı.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklama da;

"27. 09. 2018 günü İlimiz Eyyübiye ilçesinde meydana gelen çocuk kavgası olarak başlayan ve ailelerin olaya karışmasıyla gelişen kasten adam öldürme ve yaralama olayı ile ilgili olarak Sosyal medya üzerinden Halkı kin ve nefret duyguları ile tahrik edici paylaşımlar yaptığı tesbit edilen 15 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmış, bu tarz suç unsuru paylaşımlarda bulunan şüphelilerin tesbit ve yakalama çalışmaları devam etmektedir." denildi. 

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2018, 20:29
YORUM EKLE
YORUMLAR
yorum
yorum - 6 yıl Önce

Tahrik etmek yanlış fakat insanlar Suriyelilerle yaşamaktan mutsuz bu dikkate alınmalı bu kadar rahat serbest olmamalı Suriyeli vatandaşlar.Acaba suriyeli vatandaşların sosyal medya tahrikleri incelenebildi mi varsa işlem başlatıldı mı merak ediyorum. Emniyetimize görevlerinde başarı diliyorum.

SIRADAKİ HABER

banner195