Title of a News Article

Urfa eski Emniyet Müdürü gözaltına alındı

.

Urfa eski Emniyet Müdürü gözaltına alındı
banner206
 28 İlde eş zamanlı düzenlenen ‘Futbolda şike’ operasyonu kapsamında Şanlıurfa eski il Emniyet Müdürü, İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Likoğlu da gözaltına alınanlar arasında yer alıyor.

Fethullah Gülen ve adamları, devlet içinde devlet kurmaya kalkıştı. 17/25 Aralık Darbe girişimi Gülen ve ekibinin karanlık planlarını ortaya çıkardı. Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) emniyetten eğitime, sağlıktan futbola kadar tüm alanlarda yerleştiği ortaya çıktı. FETÖ'nün karanlık oyunlarından biri de şike kumpasıydı. Futbolda şike yapıldığı iddiasıyla 3 Temmuz 2011'de aralarında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da olduğu 40 kişi gözaltına alındı. Yıldırım yaklaşık 1 yıl cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakıldı. Paralel Yapı'nın oyunları ortaya çıkınca sanıklar hakkında yeniden yargılama kararı alındı. savcı harekete geçt i Yıldırım'la birlikte tüm sanıkların beraat kararı onaylandı. Bunun üzerine FB Başkanı Aziz Yıldırım, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na 2014'te suç duyurusu yaptı. Yıldırım, kendisine kumpas kurulduğunubelirtip, şikayetçi oldu. İşte dün Paralel Yapı'nın şike kumpasıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. FETÖ/PDY'ye yönelik başta İstanbul olmak üzere 28 ilde dün eş zamanlı operasyon yapıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fuzuli Aydoğdu'nun talimatıyla harekete geçen ekipler 44 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında dönemin Mali Suçlardan Sorumlu İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Likoğlu, İstanbul Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Teknik Büro Amiri Yunus Emre, avukatlar Orhan Erdemli ve Cemalettin Mutlu ile Kanal D eski muhabiri Ekrem Açıkel de vardı. Gözaltı listesinde olduğu iddia edilen isimler şöyle:

ŞERİF ALİ TEKALAN: (KPSS soruşturmasında da adı geçen Fatih Üniversitesi rektörü... Yurt dışında)

ORHAN ERDEMLİ (Gülen'in avukatı)

CEMALETTİN MUTLU (Ergenekon, Balyoz, Casusluk, Odatv ve Şike gibi operasyonları yöneten emniyet müdürleri Nazmi Ardıç, Tufan Ergüder, Mutlu Ekizoğlu ve Yurt Atayün ile Trabzonspor eski Başkanı Sadri Şener'in avukatı)

OSMAN KARAKUŞ (Eski Emniyet Müdür Yardımcısı ve TFF eski Tahkim Kurulu üyesi. Yurt dışında)

MUTLU EKİZOĞLU (Şike operayonunu gerçekleştiren eski Organize Suçlar Şubesi Müdürü. Firarda)

AHMET DAVULCU (Ekizoğlu'nun o dönem yardımcılığını yapan şube müdür yardımcısı)

İBRAHİM EMRE (Eski Emniyet Amiri. Ergenekon soruşturmasında Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök'ün İzmir'de Zekeriya Öz ile birlikte tanık olarak ifadesini alan isim...)

 

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Fenerbahçe Kulübü'nden dün operasyonla ilgili bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadeler vardı: "Paralel Yapı'nın destekçilerine asla geçit vermeyeceğiz. Operasyonun takipçisi olacağız. Gerek ülkemize musallat olan terör belasının ve gerekse Paralel Devlet Yapılanması'nın mensupları, bunların işbirlikçileri ve değişik amaç ve düşünceler ile bunlara yardım ve yataklık edenler bilmelidir ki sizler asla başaramayacaksınız..."

Fethullah Gülen, okyanus ötesinden emir verdi. Polisleri ve savcıları harekete geçti. Şike kumpasını düzenledi. Kumpasın ilk hedefi ise Aziz Yıldırım'dı. Fenerbahçeli taraftarlar, Paralel Yapı tarafından tutuklanan Başkan Aziz Yıldırım'ı yalnız bırakmamıştı. İstanbul'da, Çağlayan Adliyesi önünde protesto gösterileri yapmıştı.

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2016, 12:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195