Title of a News Article

Urfa gençliği, kütüphanelere akın ediyor

.

Urfa gençliği, kütüphanelere akın ediyor
banner206

Şanlıurfa gençliği, eğitim alanında birbiri ardına düzenlenen sosyal projelerin de katkısı ile kitap okuma alışkanlığını ileri düzeye taşıdı. Kütüphanelerde neredeyse yer bulamayan gençliğin sergilediği tablo, Şanlıurfa için gurur kaynağı oldu.

Şanlıurfa'da kütüphanelere yönelik ilginin giderek artması ve kitap okuma alışkanlığının ilerlemesi ailelerin de dikkatini çekiyor. Birbiri ardına düzenlenen eğitim projeleri ve yeni açılan kütüphanelerle birlikte okuma alışkanlığının her geçen gün arttığı Şanlıurfa'da, gençler artık daha çok okuyor ve bilinçli bir nesil olma yolunda akranlarına örnek oluyor.

Gerek ders çalışmak için gerekse dünya edebiyatından örneklerin yer aldığı il genelindeki kütüphanelerden Prof. Dr. Abdulkadir Karahan Kütüphanesine gelen gençler, ortamın sağladığı imkanlar sayesinde daha iyi eğitim aldıklarını belirttiler. İnternette bilgi araştırmak yerine kütüphaneleri tercih ettiklerini dile getiren gençler, bu tür imkanlardan tüm akranlarının yararlanması çağrısında bulundular.

 

BAŞKAN ÇİFTÇİ, HER FIRSATTA KÜTÜPHANELERDE

Katıldığı her platforma eğitimin önemine değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, özellikle kütüphanelere yönelik ilginin artmasından kendisinin de mutluluk duyduğunu söyledi. Gençleri kütüphanelerde ziyaret ederek onlarla birlikte kitap okumayı ihmal etmeyen Başkan Çiftçi, tüm gençliğe seslenerek kütüphanelerin hiç bir zaman boş bırakılmaması gerektiğini dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2017, 16:12
YORUM EKLE
YORUMLAR
Dikkatinizi çekerim !!!
Dikkatinizi çekerim !!! - 7 yıl Önce

Kız oranına bakın. Ya kızları okutmuyoruz. Ya da kütüphaneye göndermekten korkuyoruz acaba neden ?

SIRADAKİ HABER

banner195