Title of a News Article

Urfa için sevindiren gelişme...

.

Urfa için sevindiren gelişme...
banner206

 Şanlıurfa’ya geçtiğimiz ay gelen yerli ve yabancı turist sayısı turizmcileri bir nebze de olsa sevindirdi. 2015 yılının ağustos ayında Şanlıurfa’ya 40 Bin 125 yerli ve yabancı turist gelirken, geçtiğimiz ağustos ayında bu sayı 68 Bin 331’e yükseldi. Geçtiğimiz ağustosa göre Urfa’ya gelen turist sayısının 28 Bin 125 artması turizmde işlerin rayına girdiği anlamını taşıyor.

UĞUR BUDAK 

Suriye’deki iç savaş ve Doğu ile Güneydoğu’daki terör olaylarının ardından turizm Şanlıurfa’da bitme noktasına gelmişti. Balıklıgöl, 12 Bin yıllık Göbeklitepe, Dünyanın ilk üniversitesi kalıntılarının yer aldığı Harran İlçesi ve birçok tarihi, turistik yere sahip olan Şanlıurfa’da, son bir yıldır turizmin kötü gitmesinden dolayı birçok otel ve konuk evi satışa sunulmuştu. Buna rağmen geçtiğimiz ay Şanlıurfa’ya gelen turist sayısının bir önceki yıla göre büyük oranda artması turizmi bir nebze de olsa canlandırdı.

 

68 Bin 331 kişi geldi

Şanlıurfa İl Kültür Müdürlüğünün il ve ilçelerde bulunan konaklama tesislerinden derlediği bilgilere göre; 2015 yılının ağustos ayında Şanlıurfa’ya 40 Bin 125 yerli ve yabancı turist gelirken, geçtiğimiz ay ise bu sayı 68 Bin 331’e yükseldi. 2015 yılında toplamda 676 Bin yerli ve yabancı turist ağırlayan Şanlıurfa, 2016 yılının ağustos ayına kadar da toplamda 437 Bin kişiyi ağırladı.

 

Terör olayları biterse Urfa parlayacak

Turizmciler, Doğu ve Güneydoğu’da yaşanan terör olaylarının bitmesi durumunda Şanlıurfa turizminde patlama olacağını ifade ediyorlar. Her ne kadar Şanlıurfa’da terör olayları olmasa da batı illerinden kentimize gelmeyi planlayan turistlerin bölgedeki olaylardan dolayı programlarını iptal ettiklerini dile getiren turizmciler, “Terör olaylarının bitmesi durumunda Şanlıurfa’nın önümüzdeki yıllarda turizmde altın çağını yaşayacağını düşünüyoruz” şeklinde ifade ettiler.

 

 

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2016, 16:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195