Title of a News Article

Urfa İstanbul'a taşınıyor

Urfa İstanbul'a taşınıyor
banner206

12 Bin yıllık Göbeklitepe ile adını dünyaya duyuran Şanlıurfa’nın yöresel lezzetleri ve kültürü Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan ‘’Şanlıurfa Tanıtım Günleri’’ kapsamında İstanbul’a taşınacak.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından 9-12 Haziran tarihleri arasında İstanbul Yeni Kapı ’da düzenlenecek olan ‘’Şanlıurfa Tanıtım Günleri’’ kapsamında kentin zengin mutfağı, eşsiz kültürü ve dillere destan müziği İstanbul’da yaşayan vatandaşlara aktarılacak.

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan, tarihi ve kültürü ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Şanlıurfa, 5 gün sürecek olan etkinlikle İstanbul’da tanıtılarak vatandaşlara unutamayacakları günler yaşatılacak.

Resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ‘’Şanlıurfa Tanıtım Günleri’’ kapsamında kentin kültür mozaiğini İstanbul’dan dünyaya tanıtacaklarını anlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’Tarihte bilinen en eski medeniyetler; Göbeklitepe, Balıklıgöl, Harran ve dünyanın en lezzetli mutfağı ayağınıza geliyor. Şanlıurfa Tanıtım Günleri'nin coşkusu 9 -12 Haziran'da İstanbul'da yaşanacak. Şanlıurfa’yı Keşfetmeye önce Yenikapı'ya, sonrasında kadim topraklara bekliyorum’’ diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195