Title of a News Article

Urfa, kahraman şehidine sahip çıkıyor

.

Urfa, kahraman şehidine sahip çıkıyor
banner206
 Darbe girişiminin engellenmesinde büyük rol oynayan, Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevli şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in ismi, 15 Temmuz'dan sonra doğan bin 278 bebeğe verildi. Kahraman şehidin ismi en çok Şanlıurfa'da doğan bebeklere konuldu.

 

MEMLEKETİ 4'ÜNCÜ SIRADA

Yanındaki FETÖ'cü askerlerle Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı ele geçirmek için harekete geçen Tuğgeneral Semih Terzi'yi vurarak, darbe girişiminin kaderini değiştiren, Tümgeneral Zekai Aksakallı'nın emir astsubayı, kahraman şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in adı, 15 Temmuz'dan sonra doğan bebeklerde yaşatılıyor. Aileler, Astsubay Halisdemir'e vefa borcunu ödemek için, 15 Temmuz'dan sonra doğan çocuklarına şehidin ismini veriyor. Demokrasi kahramanı şehidin anısını yaşatmak için bin 260 aile yeni doğan çocuklarına "Ömer Halis" ismini koydu. Türkiye genelinde 18 aile de dünyaya gelen bebeklerine "Ömer Halisdemir" ismini verdi. Kahraman askerin ismini yaşatmak isteyen aileler en çok Şanlıurfa'dan çıktı. Halisdemir'in memleketi Niğde ise 4. sırada yer aldı. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü verilerine göre; Şanlıurfa'da 68, Kahramanmaraş'ta 67, Erzurum'da 60, Niğde'de 51, Samsun'da 51, Trabzon'da 47, Konya'da ise 46 bebekte kahraman şehidin adı yaşatıldı..

 

O JOKEYİN OĞLU DA 'ÖMER' OLDU

Yarış esnasında attan düşerek yaşamını yitiren ünlü jokey Ömer Kaya'nın bebeğine de şehit Ömer Halisdemir'in adı verilmişti..(sabah)

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2016, 09:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195