Title of a News Article

Urfa karıştı!

 Urfa karıştı!
banner206

Şanlıurfa’da, Kobani'ye yönelik IŞİD saldırılarının protesto edildiği eylemlerde olaylar çıktı.

 UĞUR BUDAK
IŞİD’in, 3 haftayı aşkın süredir Suriye’nin Halep kentine bağlı Kobani’yi ele geçirmek istemesi şanlıurfa’da da protestolar oluyor. Terör Örgütü IŞİD’in Kobani’ye girmesi ve IŞİD ile Kürt güçleri arasında şehir savaşının başlaması üzerine Urfa’da kent merkezinin yanı sıra Birecik, Viranşehir, Ceylanpınar ve Siverek ilçelerinde protesto ediliyor. Dün başlayan ve olaylara sahne olan eylemler, bugün akşam saatlerinde de devam etti.

 

Birçok mahalle karıştı

Süleymaniye, Direkli, Eyyübiye, Haleplibahçe, Devteşti ve Kaleboynu Mahallelerinde yapılan eylemlerde olaylar çıktı. Eylem yapılacağı ihbarını alan Polis, izinsiz düzenlenen protestolara müdahalede bulundu. Polisin yetersiz kalması üzerine, olay yerine takviye kuvvetler sevk edildi.

Birçok mahalle, savaş alanına dönerken polisler göstericilere gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale ediyor. Göstericiler de buna karşılık taş ve havai fişeklerle saldırırken, olaylardan dolayı birçok işyeri ve araç zarar gördü. Akşam saatlerinden bu yana devam edeb olaylarda, çok sayıda göstericinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Bu arada eylemlerin Birecik, Viranşehir, Ceylanpınar ve Siverek ilçelerinde de düzenlenen protestolarda olayların çıktığı gelen bilgiler arasında yer aldı.

 
Cadde ve sokaklar boşaldı

Bu arada Emniyet güçlerinin, birçok mahallede yapılan protestolara gaz bombası ile müdahalede bulunması çevredeki vatandaşları olumsuz etkiledi. Gazın etrafa yayılması üzerine birçok insan Gerek eylemlerin ortasında kalan gerekse de evlerine gaz giren vatandaşlar, nefes almada güçlük çekti. Kentin birçok yerinde hissedilen biber gazından dolayı Urfalıların evlerine gittiği ve bundan dolayı cadde ve sokakların da boşaldığı görüldü.  

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2014, 00:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195