Title of a News Article

Urfa ‘korsan servis cenneti’ oldu

.

Urfa ‘korsan servis cenneti’ oldu
banner206

Şanlıurfa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Karakeçili, “kaçak çalışan servis sayısı tahmin ettiğimizden daha fazla, 300 tane kadar kaçak servis var” dedi.

Şanlıurfa’da son zamanlarda birçok alanda kaçak furyası aldı başını gidiyor. Son kaçak düzeni ise servislere yönelik oldu. Şanlıurfa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Karakeçili’nin söylemiyle kent genelinde 300’e yakın kaçak servis bulunuyor.

 

FİRMALARDA GÖZ YUMUYOR

Şanlıurfa’da daha öncelerde kaçak taksicilik varken şimdilerde ise kaçak servisçilik ortaya çıktı. Şanlıurfa ’korsan servis’ cenneti haline gelince yatırım amacıyla taksi plakası alanlar büyük bir kayba uğradı. Yolcuların can ve mal güvenliğini tehdit eden korsan servislerin sayısında her geçen gün artıyor. Korsan servislerde önü alınamaz artış, ticari plaka değerlerini yarı yarıya düşürdü. Kaçak servislerin artmasındaki en büyük sebeplerden birisi de firmaların bu kaçak servisler ile çalışması ve onlar göz yumması oluyor. Özelikle yüklü sayıda işçi çalıştıran firma ve fabrikalar pahalı olduğu gerekçesiyle servis firmaları yerine kaçak servisler ile çalışıyorlar.

 

NE PLAKA NE DE VERGİ…

Şanlıurfa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Karakeçili’nin aktardığı ve resmi olmayan verilere göre Şanlıurfa’da 3002e yakın kaçak servis bulunuyor. Üstelik bu servisler yolcu taşımak ne bir plaka taşımaya gerek duyuyor ne de yasal servisler gibi vergi yükümlükleri bulunuyor. Dışarıdan bakıldığında üstünde herhangi bir firmaya ait bir logo da bulunmayan bu kaçak servisler yasal servisler gibi yolcu taşıyorlar.

 

KARAKEÇİLİ: KORSAN SERVİSLERİN SAYISI YÜZLERLE İFADE EDİLİYOR

Şanlıurfa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Karakeçili, Şanlıurfa’da korsan servislerin sayılarının yüzlerle ifade edildiğini söyledi. Karakeçili, “Onun peşini bırakmayacağım, şu anda çalışmalarımız da devam ediyor. Belediye de görüşmelerimiz olacak, bu servislere bir kalite getireceğiz. Urfa’da kaçak çalışan servis sayısı tahmin ettiğimizden daha fazla, 300 tane kadar kaçak servis var. Yetkililer ile görüşüyoruz sürekli, geçen birini yakalamışlar sonra yanımıza gelip ağlıyorlar. Kaçak çalıştın, yakalandın, hak ettin, benim yanıma değil Maliye’ye gidin diyorum. Urfa’da nasıl taksiye bir kalite getirdiysek buna da getireceğiz. Bu meslekten ekmek yiyen esnaf toplamda 50-60 bin. Şanlıurfa’da sayıları giderek artan korsan servislerin sayısı yüzlerle ifade ediliyor. Eskiden servislerin en büyük sorunu can güvenliğiyken şimdi korsanlar oldu” şeklinde konuştu.

 

 

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2017, 09:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195