Title of a News Article

Urfa'lılara çağrıda bulundular...

Urfa'lılara çağrıda bulundular...
banner206

Şanlıurfa'da, bu akşam bir araya gelen Doğu ve Güneydoğu'nun aşiret liderleri, temsilcileri, ve STK Başkanları, AK Parti İstanbul eski Milletvekili Metin Külünk önderliğinde birlik beraberlik mesajları verdiler. 31 Martta yapılacak olan yerel seçimlerde AK Parti'nin adaylarına tam destek vereceğiz mesajı veren aşiret reisleri, bölgede terör örgütlerinin siyasi kanadı olan partilere destek verilmeyecektir, onlara müsade etmeyeceğiz ifadelerini vurguladılar. Yıllarca terörden büyük acılar çeken ve onlarca şehit veren  Aşiret liderleri, yaşadıklarını Urfalı aşiretlerle paylaştılar.

Otel El Ruha'da akşam saatlerinde başlayan büyük buluşmaya, Hakkari Şırnak gibi illerin ileri gelen aşiret reislerinin de aralarında bulunduğu toplantıda önemli karar alınarak net mesajlar verildi. Buluşma adına ev sahibi olarak açıklama yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk şunları söyledi; 

“Doğu ve Güneydoğu bölgemizin saygı değer aşiretlerinin değerli önderleriyle bir aradayız. Bir araya gelişimizin temel gerekçesi Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı tehditlere bu topraklarda Hz. İbrahim’den bu yana bir ve beraber olduğumuz, bin yıldır bu topraklarda kardeşçe yaşadığımız ve de bu birlik beraberliğimiz üzerine yer yüzünde insanlık için barışın adaletin hukuku tesis etmiş bir medeniyetin evlatları olarak bir kez daha birliğimizi beraberliğimiz kardeşliğimizi güçlü bir şekilde ifade etmek ve terör- örgütünün, emperyalizmin Türkiye üzerindeki operasyonlarını boşa çıkarmak üzere güçlü bir şekilde varlığımızı ifade etmek amacıyla bir aradayız. Tüm aşiretlerin büyüklerine buradan huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu ülkenin bütünlüğüne sahip çıktıkları için. Bu devletin varlığına sahip çıktıkları için. Milletimizin birlik beraberliğine, bütün zorluklara rağmen, bütün acılara rağmen, ki burada bir araya geldiğimiz aşiret liderlerimizin tamamı terör örgütlerinin saldırıları sonucu onlarca şehit vermiş ve bu vesileyle her bir şehidimizi minnetle, saygıyla rahmetle bir kez daha anıyoruz. Şehitlerimizin ailelerine, aşiretlerine onların mücadelelerine sahip çıkma konuşsunda gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyoruz. Bu amaçla bugün bir araya geldiğimiz aşiret temsilcilerimiz ile sizden hasbihal eyledik. Bu hasbıhalimiz, terör örgütünün değişik renklerde değişik isimler altında farklı modellerle bu ülkeye yönelik emperyalizmin işini kolaylaştıracak adımlar attığını müşahede etmiş olarak bu terör örgütünün siyasi kanadı üzerinden farklı partilerle kurduğu ittifaklar üzerinden şehirlerimize yönelik operasyonlarına karşı bir araya olduğumuzu, buna asla izin vermeyeceğimizi, bu oyunun fark edildiğini, bu oyunun da bozulacak idaresine, milletin iradesi olduğunu ifade etmek üzere bir araya geldik. 31 martta, aşiretlerimiz teröre ve terörün siyasi ayağı farklı kimlikler arkasına saklanarak ülkemize ve de şehirlerimize yönelik operasyonlara izin vermeyeceklerini ifade ettiler. Ben bu vesile ile kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum."

Toplantıda söz alarak düşüncelerini paylaşan bazı aşiret liderleri, Şanlıurfa'da da, AK Parti'nin adaylarının desteklenmesi yönünde söylemlerde bulundular. Hizmet partisi olarak AK Parti'nin bölgede ciddi yatırımlar yaptıklarını dile getirdiler. 

İşte TOPLANTIYA KATILAN AŞİRET LİDERİ REİSLERİ, AİLE TEMSİLCİLERİ VE STK BAŞKANLARI’nın isimleri

Hakkı Töre- Hakkari Şemdinli bölgesi eski DP Milletvekili

Hazım Balat – Şırnak Uludere Balat aşireti reisi

Abdulkerim Özdemir – Şırnak Silopi bölgesi

Halil Tekmen – Tayan Aşireti reisi

Ahmet Bucak- Bucak aşireti reisi

Beşir Tatar – Tatar aşireti reisi

Hadi Altun- Memitan Aşireti 

Halaf Kete magara aşireti reisi

Turan Kalyonc-iş adamı 

Mehmet Yavuz- Şehit aileleri derneği

Hasan Çay -Şanlıurfa Türkmenler Birliği Başkanı

Ferit Karakeçili- Karakeçili ailesi lideri

Esat Akgöl- eski belediye başkanı Mersavi Aşireti

Sait Badıllı- Badıllı aşireti reisi

Halil Ateş – Dügeri aşireti reisi

İsmail Büyükaslan – Bini Muhammed aşireti

Fevzi Karataş – Mersavi aşireti reisi

Feyyaz Gündoğan – Siyala aşireti reisi

Ahmet Bayuk – Bayık aşiretinin reisi

Mehmet Eyüpoğlu-Şehyanlı 

Sinan Şeyhanlıoğlu

Hasan Arusoğlu- Beski aşireti reisi

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2019, 00:24
YORUM EKLE
YORUMLAR
Salih
Salih - 5 yıl Önce

Yukarida adı yazan aşiret mensubuyum.vAllahi aşiretimizin ekserisi akpartiye oy vermiyecek vAllahide billahide

Muhsin
Muhsin - 5 yıl Önce

Akp nin urfa da işi zor.gelmeyen bakan kalmadı.cevheri korkusu aşiret liderlerini toplamaya kadar gitti.

Urfalı
Urfalı - 5 yıl Önce

Neyi toplarsalada ne yasalarda ceveri inşAllah kaxancak her şey perde arkası beli eder

Halil badıllı
Halil badıllı - 5 yıl Önce

Badıllıyız akp ye oy vermeyiz.

Ihsan
Ihsan - 5 yıl Önce

Bu haber tamamen gözboyama.metin kulunk degil feriştahı gelse.oy veren .......olsun

Celik
Celik - 5 yıl Önce

Hani şeydi eyüpoğlu aşiret lideri idi.hesabiniza gelmedi mi şeydi eyyupoglunu siliyorsunuz.cagirdiniz ama adam gelmedi değil mi.

Urfali
Urfali - 5 yıl Önce

Akp organizasyonu.hepsini rica minnet getirmişler oraya.metin külünk efendi esligiyle.ben de badilliyim cevheri ye oyum

Urfali
Urfali - 5 yıl Önce

Urfayi çantada şimdiye kadar keklik gorenler bundan sonra iyi düşünsün urfada Parti kimlerin elinde kaldi hele birde bu suriyelilerin konusunu ğündeme getirmeyenler urfdan oy beklemesin


SIRADAKİ HABER

banner195