Title of a News Article

Urfa sıcakları vatandaşları etkiledi

Şanlıurfa'da bunaltıcı sıcaklar nedeniyle Cadde ve sokakların boş olduğu öğle saatlerinde vatandaşlar serin yerleri tercih ediyor.

Urfa sıcakları vatandaşları etkiledi
banner206
 Türkiye'nin en sıcak kentlerinin başında gelen Şanlıurfa’da vatandaşlar camilerde, çocuklar süs havuzları ve sulama kanallarında serinlemeye çalışıyor. Sokak ve caddeler ise boşaldı.


Normal günlere Atatürk Bulvarı ve Yıldız meydanı tıklık tıklım olurken sıcakların gelmesiyle caddeler bom boş kaldı. Caddelerde araç yoğunluğunun azaldığı görülürken, durumdan en çok esnafların etkileneceği belirtildi.

Havaların aşırı derecede sıcak olduğu bu günlerde caddelerde ve yollarda insan ve araçları görmek imkânsız, Temmuz ayında hava sıcaklık değerlerinin çok fazla yükseldiği kentte vatandaşlar evlerinden ve işyerlerinden dışarıya adım atamaz hale geldi.

Çöl sıcaklıklarının yaşandığı kentte vatandaşlar genellikle sıcaklık değerlerinin yüksek olduğu öğlen saatlerinde dışarıya çıkmıyorlar. Genellikle ikindi vaktinden sonra vatandaşlar dışarıya çıkıyor.

Ayrıca konu ile ilgili uzmanlarda vatandaşları uyararak öğlen saatlerinde mecbur kalınmadığı müddetçe dışarıya çıkılmaması gerektiğini belirtiyor.

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2018, 13:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195