Title of a News Article

Urfa, sığınmacılar için seferber oldu

 Urfa, sığınmacılar için seferber oldu
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde ilçe belediyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının Kobani’den gelen Suriyeli sığınmacılar için yaptığı yardımlar, konvoy halinde Suruç’a götürüldü.

Büyükşehir Belediyesi önünde Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'in Başkanlığında bir araya gelen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Erkan Sözen, AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Sülayman Elgün, AK Parti Kadın ve Gençlik Kolları hep birlikte yardım malzemeleriyle birlikte otobüslerle Suruç'a doğru hareket ettiler.

Suruç'a hareket öncesi bir açıklama yapan Başkan Celalettin Güvenç, " Bildiğiniz üzere 3-4 gündür Suruç Sınırımızda yoğun bir şekilde Suriye'den geçişler var. Öyle zannediyorum ki şu an itibariyle geçmiş olanlar 150 binin üzerindedir. Buna karşın her zaman ki gibi Şanlıurfa'nın Suruç'u, kadir şinas halkı, sivil toplum örgütleri ve belediyeleri duyarsız kalmadı. ilk günden itibaren yaraları sarmak için Şanlıurfa kenetlendi, yardım ediyor. Sıcak çorba çıkarıyor, su dağıtıyor, akşamları kumanya veriyor. Kızılay'ın ve AFAD'ın da desteğiyle yatacak yer temini için mücadele ediyoruz." dedi.

 

Dünyanın En Güçlü Ekonomileri Bile Zorlanır

Suruç'taki Suriyeli Misafirlere yapılan yardımların kolay olmadığını dile getiren Başkan Güvenç, "Takdir edersiniz ki 100 binin üzerindeki bir nüfusu 1-2 günde istediğimiz standarda çıkartmak kolay değil. Dünyanın en güçlü ekonomileri bile bunu tölare etmekte, bunun üstesinden gelmekte zorlanır. Ama halkımız; inancıyla, samimiyetiyle, devletiyle, hükümetiyle, belediyesiyle, sivil toplum kuruluşlarıyla bütünleşerek acıları en aza indirmeye çalışıyor. Bu bağlamda; bugün burada Eyyübiye Belediyemizin hazırladığı " kamyon su, 1 kamyon çocuk bezi, 1 kamyon süt ve mama, 1 kamyon temizlik malzemesiyle ve Hal Başkanımızın hazırladığı 15 ton sebze ve meyveyi sembolik olarak Suruç'a götürüyoruz. Esnaf Odası Başkanımız, Hal Başkanımız, Borsa Başkanımız, bütün Belediyelerimiz, ismini burada sayamadığım ve şu an burada gördüğünüz Şanlıurfa'nın çok değerli siyasi temsilcileri, meslek odası temsilcileri, AK Parti'nin Kadın Kolları, İl Teşkilatları, Gençlik Kolları topyekun bütünleşerek Suruç'a hareket ediyor. Yaraları sarmak için, samimiyetimizi göstermek için, yaralı insanlara ulaşabilmek için, gönüllerini yapmak için, sıkıntılarını gidermek için." diyerek Şanlıurfalıların ve kurumlarının duyarlılığına değindi.

 

Tekrar tekrar teşekkürler

Şanlıurfalılara ve tüm kuruluşlara teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, "Ben bir kere daha tüm Şanlıurfalılara şükranlarımı arz ediyorum. Gösterdikleri samimiyetten dolayı teşekkür ediyorum. AK Parti Kadrolarına tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Belediyelerimize, sivil toplum örgütlerine, meslek odalarına gösterdikleri ilgiden ve samimiyetten dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

 

 

Başkan Güvenç, "Yardımlarınızı Bekliyoruz"

Suruç'taki Suriyeli Misafirlere Büyükşehir Belediyesi'nin 153 numaralı telefonunu arayarak yardımda bulunulabileceğini belirten Başkan Güvenç, " Şu andan itibaren de; ilaç, giysi, gıda yardımı yapmak isteyenleri Büyükşehir Belediyemizin 153 numaralı telefonuna, telefon etmeyi davet ediyorum. Telefon edilirse; Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığımız vasıtasıyla gelecek yardımlar teslim alınıp, Suruç'a gönderilecektir. Bütün ekiplerimiz Suruç'ta alanda yaraları sarmaya, gelen misafirlerimize, akrabalarımıza ve kardeşlerimize hizmet etmeye çalışıyor. Allah yardımcımız olsun diyorum, buyurun bu kutlu yolculuğa doğru yola çıkıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun." diyerek konuşmasını tamamladı.

Daha sonra konvoy halinde Suruç’a götürülen yardımlar Suruç Kaymakamlığı koordinesinde Suriyeli mültecilere dağıtılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci Suruç’ta gittikleri Yatılı Bölge Okulunda Suryeli sığınmacılarla sohbet de ettiler. Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi’nin de eşlik ettiği Başkanlar, Suriyeli sığınmacılara kendi elleriyle yemek dağıtımında da bulundular.

Öte yandan; bölgeye insani yardımlarını aralıksız bir şekilde sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, gıda, genel ihtiyaç malzemeleri, 3 öğün sıcak yemek ve yanı sıra lojistik desteklerini de sağlamaya devam ediyor.

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2014, 17:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195