Title of a News Article

Urfa teyakkuza geçti

Urfa teyakkuza geçti
banner206

Şanlıurfa'da önceki gün ve bu sabah etkili olan yağış sonrası sel tehlikesi beklenilen Harran ilçesinde önlemler erken alınmaya başlandı.

Dün gece etkili olan yağışlar Siverek, Viranşehir ve Karaköprü ilçelerine bağlı çok sayıda kırsal yerleşim yerinde etkili olmuştu. Özellikle Haliliye Eyyübiye ilçe sınırlarından geçerek Harran ilçesine doğru giden Çulap deresinin taşmasından endişe ediliyor. Şanlıurfa büyükşehir belediye başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, DSİ Bölge Müdürü Ahmet Ersin, Harran belediye başkanı Mahmut Özyavuz ve ŞUSKİ Genel müdürü Emin Özçınar Harran ilçesine gelerek olası sel tehlikesi öncesi gece saatlerine rağmen incelemelerde bulundular. BŞB Zeynel Abidin Beyazgül, sel su tehlikesine karşı Genel Sekreteri Mahmut Kırıkçı ve diğer ekiplerini sabaha kadar çalışmalarının talimatı verdi. Harran belediyesi ise tüm iş makinaları ile hazır bir şekilde önlemlerini aldı. 

Vatandaşlar, sel tehlikesi öncesi teyakkuza geçen BŞB Zeynel Abidin Beyazgül, harran Belediye başkan Mahmut Özyavuz ve  DSİ Bölge Müdürü Ahmet Ersin'e teşekkür ettiler. 

Öte yandan Jandarma il Komutanı Albay Eyüp Sabri Kirişçi'nin talimatları doğrultusunda üç ilçe kırsal mahallelerinde olası sel tehlikesi öncesi Jandarma ekipleri vatandaşları uyardı.

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2020, 23:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195