Title of a News Article

Urfa Tugayıyla ilgili karar çıktı

Urfa Tugayıyla ilgili karar çıktı
banner206
 Büyükşehir Belediye Meclisi bugün önemli bir karara imza atarak 20. Zırhlı Tugay Komutanlığının taşınması için büyükşehir belediye başkanlığına protokol yapma yetkisi verdi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos Ayı ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin başkanlık ettiği toplantı ve basına kapalı gerçekleşen toplantıda Şanlıurfa'nın yıllardır merakla beklediği ve yakından takip ettiği tugayın yeriyle ilgili somut adım atıldı.

Mecliste tugayın kullanımdaki arazinin devri için, protokol yapma yetkisinin verilmesi toplantının ilk gündem maddesi oldu. Daha önce yaptığı açıklamalarda "Tugay kesinlikle yeşil alan olacak" diyen Nihat Çiftçi; protokol verme yetkisini içeren maddeyi meclisin onayına sundu. Mecliste karar oy birliği ile kabul edildi. Böylece hem Büyükşehir Belediye Başkanlığı hem Büyükşehir Encümenliği Milli Savunma Bakanlığı ile protokol yapma yetkisi almış oldu.

 

OY BİRLİĞİ İLE YETKİ VERİLDİ

 

Konuya dair açıklama yapan Nihat Çiftçi, kararın önemli olduğunu belirterek sürecin nasıl işleyeceğini şu sözlerle açıkladı:

"20. Zırhlı Tugay’ını artık şehir merkezinden taşınması üzerine bugüne kadar yapılmış olan çalışmaları sözleşmeye bağlamak, yeni tugay alanının planları orada ki özel mülkiyetlerin sorunları çözmek için yetki aldık. Bu yetkiden dolayı bir kere Büyükşehir Belediye Meclisimize teşekkür ediyorum. AK Parti grubu olarak daha önce Tugay’ın taşınması bir taahhüt olarak verilmiş durumdaydı. Bugün ki meclisimiz tüm grupları ile birlikte ortak bir kararımızdır. Oy birliği ile bu karar alınmış oldu.  Ben tüm meclis üyelerimize teker teker teşekkür ediyorum, çünkü önemliydi. Şanlıurfa’nın gelişimine, geleceğine, yeşil alanına, yaşamına katkı verebilecek bu projenin başlangıcı için meclisimizi bir bütün olarak davranması anlamlıydı. 

 

"MİLLET BAHÇESİ OLACAK"

 

Süreç 2 aşamadan oluşacak. Birincisi, Milli Savunma Bakanlığımız ile protokol imzalayacağız. Protokol imzalandıktan sonra yeni Tugay alanı halihazır haritaları çıkarılıyor. Özel mülkiyet sorunları çözüme kavuşturulduktan sonra, bu defa yeni yerin planlanması için tekrar konu meclisimize gelmiş olacak. Bu işlemler tamamlandıktan sonra mevcut Tugay Komutanlığı taşınacak. Taşındıktan sonra yeni yer Botanik Bahçesi olarak ve son şeklini Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği şekilde Milletin Bahçesi olarak planlanacak."

AJANS URFA 

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2018, 16:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195