Title of a News Article

Urfa turizmi Göbeklitepe’yle canlanacak

 Urfa turizmi Göbeklitepe’yle canlanacak
banner206

Şanlıurfa Vali Vekili Aylin Kırıcı Duman, 12 bin yıllık tarihiyle dünyanın en eski yerleşim yerleri arasında gösterilen Göbeklitepe’nin, UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası listesine girmesiyle kentte turizmin canlanacağını söyledi.

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde toplantı düzenlendi. Bürokratlar ile öğrencilerin katıldığı toplantıda konuşan Şanlıurfa Vali Vekili Aylin Kırcı Duman, kent merkezine 18 kilometre mesafede olan Göbeklitepe’nin 12 bin yıllık tarihiyle dünya üzerindeki en eski yerleşim yerlerinin başında yer aldığını ifade etti. Göbeklitepe’nin UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası listesine girmesi için çalışıldığını ifade eden Duman şöyle konuştu:

"Şanlıurfa dünyada inanç ve kültür turizminde ön saflarda yer alıyor. Bundan sonraki dönemlerde ise Göbeklitepe’yle birlikte dünya çapında tanınmış ve turizm konusunda daha çok gelişmiş olacaktır. Göbeklitepe dünyanın ilk tapınağı ve tarihin sıfır noktası olarak söylüyoruz ancak, daha fazla uluslararası düzeyde tanıtma ihtiyacı olan bir değerimizdir. Göbeklitepe’de yapılan kazılar uzun bir süre daha devam edecektir. Göbeklitepe’nin UNESCO dünya mirası listesine girmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın çok önemli çalışmaları var. Bu anlamda Göbeklitepe’nin tanıtımı için çok çaba sarf etmemiz gerekiyor. Şanlıurfa’nın turizm değerlerini dünyaya tanıtmak için herkesin seferber olması gerekiyor."

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2015, 13:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195