Title of a News Article

Urfa Valiliği'nden yasaklama kararı!

Urfa Valiliği'nden yasaklama kararı!
banner206

Şanlıurfa Valiliği, ceza infaz kurumlarının kampüsünde toplanma, gösteri, yürüyüş ve basın açıklaması yapmayı yasakladı.
Kobani'ye çocuklara oyuncak götürmek için Urfa’nın Suruç ilçesi Amara Kültür Merkezi’nde 20 Temmuz 2015 tarihinde Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) öncülüğünde bir araya gelenlere yönelik IŞİD’in canlı bombalı saldırısında yaşamını yitiren 33 kişi ve yaralanan 104 kişi olayına dair açılan davanın karar duruşması, bugün Urfa 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. Duruşma ile ilgili Şanlıurfa Valiliği'nden yasaklama kararı geldi
Valilikten konuyla ilgili yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 19. maddesine istinaden ilimiz sınırları içerisinde bulunan Ceza infaz kurumlarının kampüsünde, eklentilerinde ve tel örgü sınırının 1 km mesafe içerisinde yapılacak "Toplanma, gösteri ve yürüyüş, basın açıklaması, röportaj, kamera çekimi, pankart açma ve taşıma, slogan atma, yazılı veya üzerinde sembol bulunan kıyafetlerle cezaevine girme, cep telefonu ile çekim yapmak, fotoğraf çekmek, stant açmak, eylemsel davranışlarda bulunmak” gibi etkinlikler 21–28 Ekim 2021 tarihleri arasında yasaklanmıştır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195