Title of a News Article

Urfa Valiliği yalanladı!

.

Urfa Valiliği yalanladı!
banner206
Şanlıurfa Valiliği, bazı basın yayın organlarında çıkan haberleri yalanladı.
Şanlıurfa Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

bir aylık süre içerisinde PKK/PYD terör örgütünün yönlendirmesiyle çeşitli basın yayın organlarında Türkiye’den Suriye istikametine ateş edildiği, bunun sonucunda Suriye tarafından sivil personelin öldüğü yönünde haberler yayınlanmaktadır. 

Suriye’de yaşanan olaylar sonucunda hudut hattında alınan emniyet tedbirleri üst seviyeye çıkarılmış, meydana gelen yasadışı olaylara görevli personel tarafından angajman kuralları çerçevesinde müdahale edilmektedir. 

19 Eylül-05 Ekim 2014 tarihleri arasında Suriye’de yaşanan zulümden kaçarak ülkemize şartlı mülteci olarak giriş yapan 194 bin kişinin burnunun dahi kanamadığı dikkate alındığında, bu tür olayların gerçekleşmesi ihtimali söz konusu değildir. 

Söz konusu maksatlı yayınların hudut hattında görev yapan TSK personelinin moral ve motivasyonunun bozulmasına, TSK’nın yıpratılmasına ve itibarının zedelenmesine yönelik kara propaganda faaliyetleri olduğu değerlendirilmektedir. 

Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonraki dönemde de hudut hattının korunmasına yönelik gerekli tüm emniyet tedbirleri alınacaktır. Son dönemde çıkan bu tür haberler gerçeği yansıtmamaktadır. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.  

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2015, 10:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195