Title of a News Article

Urfa Valiliği yeni rakamları açıkladı!

Urfa Valiliği yeni rakamları açıkladı!
banner206

Şanlıurfa Valiliği, 18 Temmuz’da İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı kararları açıkladı. Buna göre; Şanlıurfa’da 102 adreste karantina kararı uygulanmasına karar verildi. En çok karantina uygulamasının Karaköprü ilçesinde uygulandığı görüldü. 

Şanlıurfa’da vaka sayısı düşmek bilmiyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın son 3 günde en çok vakanın  görüldüğü 5 il arasında yer aldığını belirttiği Şanlıurfa’da, 18 Temmuz’da pozitif vakalar dolayısıyla 102 adreste karantina kararı uygulandı.

İşte Şanlıurfa Valiliği’nden konuyla ilgili yapılan açıklama…

18.07.2020 tarihinde olağanüstü toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, COVİD-19 pozitif tespit edildiğinden 14 gün süreyle evde izolasyonu amacıyla karantina tedbiri kararı alınan/sonlandırılan yerlerle ilgili olarak;  

A. Yapılan filyasyon çalışmaları sonucunda COVID-19 pozitif tespit edildiğinden COVID-19 pozitif hastanın evden ayrılışından 14 gün sonrasına kadar Birecik İlçemizde dokuz (9), Bozova İlçemizde üç (3), Ceylanpınar İlçemizde iki (2), Eyyübiye İlçemizde on dokuz (19), Haliliye İlçemizde on bir (11), Hilvan İlçemizde bir (1), Karaköprü İlçemizde kırk altı (46), Siverek İlçemizde bir (1), Suruç İlçemizde beş (5) ve Viranşehir İlçemizde beş (5) farklı adreste karantina tedbiri uygulanmasına karar verilmiştir.

B. Karantina tedbiri uygulanan, geçen süre zarfında yeni pozitif vaka tespit edilmeyen ya da son vaka tespitinden sonra 14 gün geçmesi ve yeni vaka çıkmaması durumunda 19.07.2020 tarihi itibariyle Akçakale İlçemizde bir (1), Birecik İlçemizde iki (2), Bozova İlçemizde bir (1), Ceylanpınar İlçemizde yedi (7), Eyyübiye İlçemizde üç (3), Haliliye İlçemizde yirmi iki (22), Harran İlçemizde bir (1), Hilvan İlçemizde üç (3), Karaköprü İlçemizde yirmi bir (21), Suruç İlçemizde bir (1) ve Viranşehir İlçemizde on altı farklı adreste karantina tedbirinin sonlandırılmasına karar verilmiştir.

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2020, 00:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195