Title of a News Article

Urfa Valisi'nden flaş açıklama!

Urfa Valisi'nden flaş açıklama!
banner206

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in Suruç’taki Şenyaşar ile Yıldız aileleri arasında yaşanan olayların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan affını istediğini iddia edildi. Vali Erin, bu iddiaları yalanladı.

UĞUR BUDAK/ŞANLI HABER AJANSI(ŞHA)

Cumhuriyet’in Yazarlarından Barış Terkoğlu, Devlet mi kazanacak, çapulcular mı?” başlıklı köşe yazısında Suruç ilçesinde 2018 yılında AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ile Şenyaşar ailesi arasında yaşanan olayları köşesine taşıdı. Terkoğlu, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in yaşanan hadiselerden rahatsız olduğunu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan affını istediğini de iddia etti.

VALİ’DEN AÇIKLAMA GELDİ

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Terkoğlu’nun kendisi hakkında yazılan affını istediği şeklindeki iddiasını yalanlayarak, şu ifadelere yer verdi:

“İlimiz Suruç ilçesinde 2018 yılında meydana gelen ve dört kişinin hayatını kaybettiği olay ile ilgili olarak Sayın Cumhurbaşkanımızla görüşüp “görevden affımı” istediğim yönündeki ifadeler kesinlikle gerçeği yansıtmamakta olup, Sayın Cumhurbaşkanımızla bu meyanda bir görüşmem olmamıştır.

Söz konusu olayla ilgili başlatılan adli süreç ise   halen devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

NE OLMUŞTU?

2018 yılında yapılacak seçimler öncesinde Suruç ilçesinde Şenyaşar ailesi ile AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın akrabaları arasında çıkan kavgada, Şenyaşar ailesinden 3 kişi, Yıldız ailesinden de 1 kişi olmak üzere toplamda 4 kişi hayatını kaybetmişti. Daha sonra görülen mahkemede, olayın faillerinden Fadıl Şenyaşar 37 yıl 9 ay ve Enver Yıldız ise 18 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar, olayla ilgili Şanlıurfa Adliyesi önünde aylardır oturma eylemi başlatarak adalet aramaya başladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195