Title of a News Article

Urfa'ya yakışır bir buğday pazarı yapılacak

.

3 Yıldan bu yana taşınması gereken ama yer tahsisi konusunda sorun çıkan Zahireciler Borsası ve İmam Keskin Buğday Pazarı esnafının yer sorunu  AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Dr. Halil Özcan’ın araya girmesi sonucu tatlıya bağlandı.

Özelikle 800 yataklı Eyyübiye Devlet Hastanesinin inşaatının bitmesi ve faaliyete geçmesi ile birlikte şehir içinde kalan ve taşınması elzem olan Zahireciler Borsası ve İmam Keskin Buğday Pazarı esnafı bugün Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Dr. Halil Özcan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin yanı sıra Zahireciler Borsası ve İmam Keskin Buğday Pazarı esnafından 300’e yakın kişi katıldı.

Yapılan toplantıda esnafa seslenen Bakan Faruk Çelik, Şehri doğru kullanmamız gerekiyor, doğru yapılandırmamız gerekiyor. 800 Yataklı Eyyübiye Eğitim ve Araştırma hastanesinin hizmete açılmasından sonra Buğday Pazarı esnafımız sorun yaşamaya başladı. Buğday pazarının ulaşımı kolay, ulaşımı daha rahat bir yere kavuşması gerekiyor. Esnafımızın makul bir talebi var. Vekilimiz, Belediye Başkanlarımız burada, bir çıkış yolu da görünüyor. Esnafımız,vekilimiz, Belediye yetkililerimiz gidip yerlere baksınlar bu konuda uzlaşalım. Bunu sorun haline getirmeyelim. Bu bize yakışmaz, milletimizden bizden hizmet bekliyor. Esnafımız rahat olsun Şanlıurfa'ya yakışır modern bir buğday pazarı yapılacak"dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise," Hem Buğday Pazarını hem de İmam Keskin Buğday pazarını çalışalım. Şehir merkezinden çıkaralım, ulaşımı kolay bir alana götürelim"dedi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Dr. Halil Özcan ise," Esnafımızın yer sorunu konusunu sayın Bakanımıza da ilettik. Kendiside sağ olsun bugün esnafımızı ziyaret ettiler. Şanlıurfa'nın menfaatini göz önüne alarak alternatif bir yer bularak sorunu çözmüş olduk. Büyükşehir Belediye Başkanımıza da yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum. 800 Yataklı Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanemizin açılmasından sonra Buğday pazarının taşınması elzem bir hale geldi. Hem Buğday Pazarı esnafımız hem İmam Keskin Buğday pazarı esnafımız hem de nakliyecilerin bir arada olduğu pazarı Şanlıurfa'mıza kazandıracağız. 3 Yıllık bir sorunu çözmüş olduk. Şanlıurfa adına güzel bir çözüm oldu"dedi.

 

Zahireciler Borsasından Özcan'a Teşekkür

Şanlıurfa Zahireciler Borsası Başkanı Ali Yücetepe ise, "Milletvekilimiz Halil Özcan bu sorunumuzda ilk günden itibaren yanımızda oldu. Bakanımızda sağ olsun bugün bizleri ziyaret ettiler. Şahsım ve esnaflarım adına sayın vekilimize teşekkür ediyorum"dedi. 

3 Yıldan bu yana yer konusunda bir türlü mutabakatta varmayan Zahireciler Borsası ve İmam Keskin Buğday Pazarı esnafı AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Dr. Halil Özcan’ın üstün gayretleri sonucu bugün nihayet bir karara bağlanarak Zahireciler Borsası ve İmam Keskin Buğday Pazarı esnafına Akçakale ile Toki çevre yolu üzerinde bulunan bir yer bulunarak bu sorun çözülmüş oldu.

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2017, 18:26
YORUM EKLE
YORUMLAR
mert
mert - 7 yıl Önce

dagetegi yeri uygun

SIRADAKİ HABER

banner195