Title of a News Article

'Urfa'ya yazık etmeyin'

'Urfa'ya yazık etmeyin'
banner206
Şanlıurfa'da, İş adamı Kaytan lakaplı Mahmut Hancıoğlu, belediyelerin hizmetlerini eleştirerek atları farklı, üstleri farklı dedi. 

Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan tarihi Şanlıurfa'da İş dünyası temsilcileri, Belediye hizmetlerinin görülmesinde Başkanlık ve alt kadroların farklı zihniyette davrandıklarını belirtiler.

Belediye Başkanının verdiği talimatların gereği gibi uygulanmadığını belirten birçok esnaf bu durumun işleri zora soktuğunu ve Şanlıurfa’yı geri bıraktığını söylediler.

Sanayici işadamları da Belediye uygulamalarından rahatsızlıklarını dile getirdi. Edinilen bilgiye göre belediye birimlerinin çoğu zaman Başkan ile aynı hassasiyete sahip olmamasının memlekete zorluk olarak yansıdığına dikkat çekildi öğrenildi.

Bu konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklamada bulunan Gıda İmalatçıları Sitesi yetkilisi iş adamı Mahmut Hancıoğlu (Kaytan), alt kadroların bazı uygulamaları ve tavırları ile Büyükşehir Belediye Başkanının önünü tıkadığını söyledi.

Sıkıntılarını bildiren Hancıoğlu, açıklmasında şunları söyledi;

“Büyükşehir Belediye Başkanımızla her karşılaşmamızda sıkıntılarımıza duyarlılık gösterdiğine ve çözüm için bizleri ilgili yerlere yönlendirdiğine şahit oluyoruz. Ancak işin devamında alt kadroların aynı hassasiyette olmadıklarını görüyoruz. Gıda İmalatçıları ve Sac Metal Kooperatifinin bazı önemli sorunlarını ve taleplerini dile getirmek için iki hafta beklemek zorunda kaldık. Sonuçta aracılar sayesinde randevu alabildik. Başkanımız bizim yanımızda sıkıntılarımızı Genel Sekreter Yardımcısına iletti ve çözüm talimatı verdi. Aynı gün içerisinde bizimle görüşeceğini söyleyen genel sekreter yardımcısı aradan bir haftadan fazla süre geçmesine rağmen bizimle irtibata geçmedi. Sadece Fen İşleri Daire Başkanlığından görevli bir arkadaş bizimle telefonda bir görüşme gerçekleştirdi. Yani Belediye Başkanımızın duyarlılığı sahaya yansıtılamadı.

Bu şekildeki uygulamaların bir an önce son bulmasını istiyoruz. Bizler şahsımız için iş takibi yapmıyoruz. Şanlıurfa’nın istihdamına en az 7 bin kişilik katkıda bulunma gayretindeyiz. Yatırımcılar kolay kolay bir şehre yatırım yapmıyorlar. Bazen uzun yıllar süren çabalar sonucu bir yatırım gerçekleşiyor. Sonuçta bir yatırım fikrinin bürokrasi yüzünden yarım kalmasına gönlümüz razı olmaz.
Sayın Cumhurbaşkanımız yatırımcılara çağrı yaparken ve her türlü imkanı tanırken, belediyelerin bu şekilde yaklaşımları Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile çelişmektedir. Başka şehirlerde kırmızı halı serilerek karşılanan yatırımcıları biz adeta elimizin tersiyle itiyoruz. Yatırımcıların neden Urfa’da yatırım yapmadığını, hatta Urfa’lı yatırımcıların neden dışarıda yatırım yaptığını şimdi daha iyi anlıyoruz. Artık yeter demenin zamanı geldi. Hiç kimsenin bizi küstürmeye ve Şanlıurfa’nın önünü tıkamaya hakkı yoktur. Urfa’ya yazık etmeyin”

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2020, 20:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195