Title of a News Article

URFA YASASINA ONAY

URFA YASASINA ONAY
banner206

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ceylanpınar ile göçerlerin yaşadığı tapu ve Hilvan ilçesinin Karayolları sorununu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayladığı yasa ile çözüldüğünü açıkladı.

 

AHMET KEMAL AYHAN

AK Parti, 2011 Genel seçimleri öncesinde ‘4 yılda 400’ proje sözü kapsamında Ceylanpınar ile göçerlerin tapu sorununun çözüleceğinin vaadini vermişti. Bu söz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in yoğun gayretleri sonucunda yerine getirildi. TBMM'nin 24.döneminin son gecesinde kabul edilen ve muhalefetin 'Urfa yasası' dediği torba yasasının onaylanması ile Ceylanpınar ilçesinde bayram yaşanıyor. 

Bir süre önce TBMM’de çıkan kanunda; Ceylanpınar'da Hazineye ait taşınmazlar üzerindeki ev, iş yeri ve diğer yapıların mülkiyet hakkı, hak sahiplerine devredileceği belirtilmişti. Şanlıurfa Milletvekili Bakan Çelik, Twitter’de yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu kanunu onayladığını belirterek, “Göçerlerin bedelsiz tapu sorunu çözüldü. Hayırlı olsun. Ceylanpınarlılar 100 yıllık tapu sorununuz çözüldü. Hayırlı olsun. Allah’ıma şükür söz verdik yaptık” dedi.
Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca tüm siyasilerin seçim malzemesi olan Ceylanpınar ilçesininn ve Göçerlerin tapu hayalleri gerçekleşti. TBMM'nin ve Bakanlar kurulunun tecrübeli ismi Bakan Çelik, hiç kimsenin düşünemediği bir yöntemle ceylanpınar ilçesinde binlerce kişiyi yakından ilgilendiren Tapu sorununu İç güvenlik torba yasası içerisinden çözmeyi başardı. TBMM'de günlerce devam eden kavgalı iç güvenlik paketi içerisine dahil edilen  Ceylanpınar ilçesinin ve Göçerlerin tapu sorunu ile Hilvan ilçesinin Karayolları mağdurlarının maddeleri kabul edilirken, muhalafet partileri bu yasaya 'Urfa yasası' adını vermişlerdi. TBMM'nin son oturumunda kabul edilen 'urfa yasası' ile Ceylanpınar ilçesinin hayali gerçek oldu.

ATİLLA' BAKAN ÇELİK'TEN ALLAH RAZI OLSUN'

Ceylanpınar ilçesinin AK Partili Belediye Başkanı Menderes Atilla ise, Bakan Faruk Çelik'in Ceylanpınar halkı için Allah'ın bir lütfu olduğunu söyledi. Başkan Atilla' Bizlere tapu sorununun çözüleceğini rüyamızda görsek inanmayız diyen Ceylanpınar halkı şimdi evlerinin arazilerinin tapularına kavuşuyor, binlerce göçer tapulu arazilerine kavuşuyor, bu araziler hemde ücretsiz verilecek, bundan daha büyük bir proje olamaz, bu sorun 400 projenin en önemli halkasıydı, bu sorunu çözen Bakanımız Faruk Çelik'ten Allah binkere razı olsun'dedi. 

 

Satış şartları

Ceylanpınar'ın belediye ve mücavir alan sınırları içinde bulunan ve tapuda Hazine adına tescilli olan taşınmazlar ile tescil harici bırakılan devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerler önce Hazine adına tescil edilecek. Taşınmazı kullananlar satın almak için başvuran ve ilçe mal müdürlüğünce belirlenen satış bedelini dava konusu etmeksizin kabul edenler hak sahibi sayılacak.

Taşınmazlardan imar planında kamu hizmetlerine ayrılanlarla fiilen kamu hizmetlerinde kullanılanlar hariç hak sahiplerine satışında sakınca bulunmayanlar, kadastro işlemlerinin kesinleşmesinden itibaren iki yıl içinde başvurulması halinde hak sahiplerine harca esas değeri üzerinden satılacak.

Bu taşınmazlardan müstakil parsel olarak satılması mümkün olmayanlar paylı olarak, üzerinde çok katlı bina bulunan taşınmazlar ise kat irtifakı/mülkiyeti tesisi suretiyle, bunun mümkün olmaması halinde ise paylı olarak hak sahiplerine satılacak. Satıştan dolayı hak sahiplerinden kadastro harcı dışında bedel alınmayacak.

 

 

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2015, 11:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195