Title of a News Article

Urfa’da 200 ton mercimek tohumu dağıtılıyor

Urfa’da 200 ton mercimek tohumu dağıtılıyor
banner206

Şanlıurfa Haliliye tarım orman müdürlüğünde baklagil üretiminin geliştirilmesi projesi kapsamında %75 hibe destekli 200 ton sertifikalı kırmızı mercimek tohumu dağıtımı devam ediyor.

Sertifikalı Kırmızı Mercimek Projesi kapsamında Şanlıurfa Haliliye İlçesinde 14 bin 300 dekar alanda yüzde 75’i hibe olmak üzere yüzde 25 çiftçi katkı payı ile 216 Çiftçiye 200 ton sertifikalı kırmızı mercimek tohumu Haliliye Tarım ve Orman müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisleri tarafından Tarım Kredi Kooperatifi Şanlıurfa şubesi deposunda dağıtılıyor.

Haliliye Mercimek Projesi kapsamında 10-200 dekar alanda kuru ve nadasa bırakılan alanlar belirlenerek bu alanlarda üretimi artırarak çiftçi ve ülke ekonomisine katkı sağlaması hedefleniyor.

Tohum Dağıtımında görevli mühendisleri ve Haliliyeli çiftçileri ziyaret eden Haliliye ilçe müdürü Mustafa Demir, “Salı gününden itibaren tohumların çiftçilerimize dağıtılacağı müjdesini vermiştik çok şükür sözümüzü tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz tohumlar belirlenen kriterlere uyan çiftçilerimize kontrollü bir şekilde dağıtılıyor projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195