Title of a News Article

Urfa’da 23 günde rekor ceza yazıldı

Urfa’da 23 günde rekor ceza yazıldı
banner206

Koronavirüs pozitif vakalarının en yüksek olduğu iller arasında yer almaya başlayan Şanlıurfa’da salgın riskini en aza indirmek için Valilik öncülüğünde tüm kamu kurum kuruluşları ile yerel yönetimlerin çabaları devam ederken, il genelinde Temmuz ayında (23 günde) 1 milyon 364 bin 12 TL idari para cezası uygulandı.

Koronavirüs (COVID-19) salgınını önlemeye yönelik hükümetin ve bakanlıkların aldığı tedbir kararlarının kararlılıkla uygulandığı Şanlıurfa’daki tüm ilçelerde maske, sosyal mesafe ve işyeri denetimleri aralıksız devam ediyor.Halkın yoğun olarak bulunduğu çarşı merkezleri ve kırsal alanlarda devriye gezen ekipler, zorunlu olmadıkça dışarıya çıkılmaması, maske takılması ve temizlik kurallarına dikkat edilmesi yönünde anons yapıyor.

Kontrollü sosyal hayat sürecinin başladığı 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren İl Pandemi Kurulunun aldığı kararlar doğrultusunda denetimlerini sıklaştıran ekipler, halkın yoğun olarak bulunduğu alışveriş merkezleri, lokantalar, restaurantlar, pazar yerleri ile fırın ve unlu mamul üretim yerlerine yönelik kontrollerini sıklaştırdı.

Polis, Zabıta, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda Denetim Ekipleri ile Halk Sağlığı personelinin görev aldığı denetimlerde, gıda imalatı yapan işyerlerinde hijyen ve maske kullanma tedbirleri denetleniyor. Her işyerini ayda en az bir kez denetlemek üzere il genelinde faaliyetlerini sürdüren ekipler, berber, kasap, fırın, bakkal, manav ve şarküterilerde alınması gereken tedbirleri titizlikle denetliyor.

İş yerlerinde maske, sosyal mesafe ve hijyen konusunda uyarılarda bulunan ekipler, kuralları ihlal eden işletme ve kişiler hakkında idari ve adli işlem başlatıyor. Maske takmayanlara 900 TL para cezasının uygulandığı Şanlıurfa’da Temmuz ayı içerisinde 3 bin 668 kişi hakkında işlem yapıldığı bildirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195