Title of a News Article

Urfa'da 25 yıllık fuar rezaleti

Urfa'daki fuarlar 25 yıl önce de toz toprak içinde düzenleniyordu.

Urfa'da 25 yıllık fuar rezaleti
banner206
İbrahim Halil ŞEKER /  11-14 Mart 2015 tarihleri arasında Şanlıurfa’da düzenlenecek olan Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı, yine toz toprak içinde bir tek ağacın bile olmadığı yerde yapılıyor.

Tarım ürünleri ve sulanabilir alan bakımında Türkiye’nin lideri olan Şanlıurfa’da kalıcı bir fuar alanının olmaması, zor şartlar altında fuar düzenleyen firmaları içinden çıkılmaz sıkıntılarla karşı karşıya bırakıyor.

90’lı yıllarda Haleplibahçe’deki toz toprak içinde fuar düzenlemek zorunda kalan organizasyon firmaları daha sonra Akçakale yolu üzerindeki Ziraat Fakültesi yanındaki boş alanda yine toz toprak içinde fuar düzenlediler. Son iki yıldır yıkılan 11 Nisan stadyumunun yerini fuar alanı olarak tahsis eden idare, bu kez de geçtiğimiz aylarda yıkılan eski hal pazarı yerini fuar alanı isteyen firmaya tahsis etti.

Hiçbir altayapı imkanı olmayan boş arazide fuar organize etmek zorunda kalan firmalar, fuar katılımcısı firmaları burada fuara katılmak için ikna etmeye çalışırken en büyük sıkıntıyı altyapı eksikliğinden yaşadıklarını belirtiyorlar.

Tek bir ağacın bile olmadığı fuar alanında, ulaşım da oldukça sıkıntılı. Abide kavşağından eski hal pazarına açılan yeni yolun büyük kısmı da genişletme çalışmaları nedeniyle asfaltlanmadan fuara ulaşım için kullanılmak zorunda.

Katılımcı sayısının yetersizliği, kalıcı bir fuar alanının olmaması, hatta otopark sıkıntısı nedeniyle bile bir çok ulusal firma Şanlıurfa’daki fuarlara katılmak istemiyor.  Fuara satış yapma amacıyla katılan yerel firmalar ise her fuarda yeni bir hayal kırıklığı yaşıyor.

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2015, 20:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195