Title of a News Article

Urfa’da 29 Ekim’e damga vuran olay

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Şanlıurfa’da da düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Ancak programın yapıldığı Cumhuriyet Caddesi’ni istila eden üvez sinekler, kutlamalara katılanlara zor anlar yaşattı.

UĞUR BUDAK
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 91. yıldönümü kutlamaları Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ün, Valilik Şeref Salonu’nda tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Daha sonra Cumhuriyet Caddesi’ndeki kutlamalara geçildi. Vali Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, askeri tören aracı ile programa katılanların bayramını kutladı. Saygı duruşu ev İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden etkinliklerde, Haliliye Halk Eğitim Merkez Folklor ekibi bir gösteri yaptı. Öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten şiir ve yazı okudukları programda, Urfa Valisi İzzettin Küçük de bir konuşma yaptı. Programa katılanların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Küçük, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet andı.  

Cumhuriyet Bayramı’nın en önemli bayramımız olduğunu belirten Küçük, “Çünkü Cumhuriyetin kuruluşu ülkemizde, memleketimizde sadece bir rejim değişikliğinin adı değildir. Cumhuriyetle elbette egemenlik bir aileden, bir kişiden alınıp Yüce Türk Milletine verilmiştir. Bu çok anlamlı ve önemlidir. Ama Cumhuriyetin milletimize ifade ettiği şey; bundan çok daha öte ve derindir. Cumhuriyetle biz, 19 Mayıs 1919’da başlayan tarihin en kahramanca mücadelelerinden birini yani Kurtuluş Savaşını başlatıp 30 Ağustos’ta aferle tamamlamıştık. Cumhuriyet işte bu zaferin aynı zamanda adıdır. Cumhuriyet aynı zamanda bu milletin kahramanlık destanıdır” dedi.

Kutlamalar; askerler,  polis teşkilatı, gaziler ve çeşitli okuldaki öğrencilerin geçişi ile sona erdi.

Bu arada programın yapıldığı Cumhuriyet Caddesi’ni istila eden üvez sinekler, kutlamalara katılanlara zor anlar yaşattı. 

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2014, 11:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195