Title of a News Article

Urfa'da 3 Bin kişilik yürüyüş

Urfa'da 3 Bin kişilik yürüyüş
banner206

 ABDULLAH Öcalan’ın 15 Şubat 1999’da Kenya’da yakalanarak Türkiye’ye getirilmesinin 16'ncı yıldönümü Şanlıurfa'da HDP ve DBP üyelerinin yürüyüşle protesto edildi. Yürüyüşe katılan Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan, ağabeyinin sadece Kürtlerin değil tüm Ortadoğu halklarının özgürlüğünü istediğini söyledi.

Öğle saatlerinde kentin Ali Şelli Parkı'nda toplanan aralarında HDP milletvekilleri İbrahim Ayhan, Kemal Aktaş ile Aysel Tuğluk, Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan'ın da bulunduğu HDP ve DBP üyesi yaklaşık 3 bin kişi, Öcalan’a destek sloganları atarak yürüdü. Yaklaşık 1 kilometrelik yürüyüşün ardından kalabalığa konuşan DBP İl Başkanı İsmail Kaplan, Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılmasını istedi.

İmralı'da çarptırıldığı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan ise konuşmasında 16 yıldan bu yana cezaevinde olan ağabeyi ile zaman zaman görüştüklerini söyledi. Ağabeyinin sadece Kürtlerin değil tüm Ortadoğu halklarının özgürlüğü için talepte bulunduğunu savunan Mehmet Öcalan, "Güney Kürdistan ve Rojava üzerinde kirli bir siyaset yürütülüyor. Ağabeyim 40 yıldır tüm halkların özgürlüğü ve barışı için mücadele ediyor. Umarım önümüzdeki süreçte iyi şeyler olur" dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2015, 16:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195