Title of a News Article

Urfa’da 600 Bin öğrenci karne aldı

 Urfa’da 600 Bin öğrenci karne aldı
banner206

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz, 2013-2014 Eğitim ve Öğretim Yılı sonunda Gap İlkokulunda öğrencilere karnelerini dağıttı.

Yaklaşık 600 Bin öğrencinin karne aldığı Şanlıurfa’da Gap İlkokulunda öğrencilere karne dağıtan Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Fatih Hanpolat, Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir, öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Karneleri alan öğrencilerin sevinçlerini paylaşan Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz, öğrencilere başarılar diledi.

Daha sonra öğrenciler ve öğretmenlerle sohbet eden Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz, dördüncü sınıf ve ikinci sınıf öğrencilerine karnelerini dağıttı. Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz, tüm idarecilere, öğrencilere ve öğretmenlere iyi bir tatil geçirmeleri dileğinde bulundu.

Karne dağıtımının ardından bir açıklama yapan Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz, 2013-2014 Eğitim sezonunun sonuna geldiklerini ifade ederek; öğretmen, öğrenci ve velilerin büyük fedakârlık gösterdiklerini dile getirdi. Bir eğitim öğretim yılını geride bıraktıklarını söyleyen Vali Yardımcısı Yılmaz, “Bütün Şanlıurfalı anne-babalar heyecanla karne günü okula gelmişler. Anne-babaları, öğretmenleri ve çocuklarımızı kutluyorum” dedi.

Önümüzdeki eğitim- öğretim döneminde Şanlıurfa’nın daha iyi olacağını anlatan Vali Yardımcısı Yılmaz, “Bildiğiniz gibi derslik açığımızı kapatmak üzere yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Yeni derslikler inşa ediyoruz. Şanlıurfa’nın genç bir nüfusu var, sorumluluğumuz ağır. Bütün Milli Eğitim camiamız bu sorumluluğun farkında. Ülkemizin değişik yerlerinden gelen öğretmenlerimiz büyük bir fedakârlıkla gerek şehir merkezlerimizde gerek köylerimizde çocuklarımıza hizmet ediyorlar, onları yetiştirmeye çalışıyorlar. Bu anlamda onlara da ayrıca ve özellikle teşekkür ediyor, iyi bir tatil geçirmelerini diliyorum” dedi.

Buradan velilere seslenen Vali Yardımcısı Yılmaz, “Çocuklarımızı sıkıştırmayalım, kimseyle kıyaslama yapmayalım, mukayese ettirmeyelim. Çocuğumuzun notu, karnesi ne olursa olsun kendine göre bir değerdir, toparlar. Zayıfı olabilir ama bir dahaki yıl çok daha iyi olabilir. Bunun gözlemini ve istişaresini öğretmeniyle birlikte yapmak lazım. Asla çocuğu kaybedeceğimiz davranışlar sergilemeyelim. Bilinçli bir ailenin buna izin vermeyeceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ise yaptığı konuşmada “Şanlıurfa’da bir eğitim-öğretim yılını daha geride bırakıyoruz. Yorucu ve yoğun geçen bir yılın ardından heyecanla beklenen karne gününde sizlerle aynı heyecanı paylaşmanın gururunu ve onurunu yaşamaktayım.

 Konuşmasında öğrencilere seslenen İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci; Sizler de bir yıl boyunca çok çalışarak yoruldunuz ve uzun bir tatili hak ettiniz. Başarılı olmak sadece akademik anlamda belli bir seviyeye ulaşmak anlamını taşımamaktadır, sporda, sanatta ve kültürel alanda gösterdiğiniz her türlü kazanımınız başarılı olmanın bir başka biçimidir. Bizlerin bütün çabası sizlerin iyi bir eğitim alarak donanımlı, sağlıklı, mutlu fertler olarak yetişmeniz içindir. Karne heyecanını yaşadığınız bu günlerde başarılı olanlarınız olacağı gibi beklediği notu alamayanlar da olacaktır. Netice ne olursa olsun hayat devam ediyor. Öğretmeleriniz, velileriniz olarak sizlerden, her günü fırsat bilerek verimli, güzel bir tatil dönemi geçirmenizi ve yeni eğitim-öğretim yılına enerji ve umut dolu bir başlangıç yapmanızı bekliyoruz. Tatilinizi dinlenerek, kitap okuyarak, seyahat ederek, yeni yerler, yeni insanlar tanıyarak, eğlenerek, spor yaparak ve ilgi alanlarınıza göre araştırmalar yaparak, değerlendirmenizi öneriyorum. Hepinize iyi tatiller diliyorum.

İlci ayrıca idareci ve öğretmenlere yönelik ise yaptığı konuşmada Yöneticilerimiz ve öğretmenlerimiz; düşünen, sorgulayan, kültür ve değerlerini yaşatan bir nesil için onurlu görevinizi bir eğitim öğretim yılında daha tamamlamanın haklı gururunu yaşıyorsunuz. Bir çocuğun dahi feda edilemeyeceği inancıyla yürüttüğünüz bu kutsal çabadan ötürü sizlere teşekkür ediyorum. Geleceğin büyüklerini yetiştiren sizlerin destekleri ile yalnız kalmayacaklarına inanıyor, sizlerle bu kutsal görevde, daha güzel bir gelecek için yan yana yürümekten onur duyuyorum.

İlci velilere yönelik yaptığı konuşmada ise; çocuklarımız için büyük fedakârlıklar yaptığınızı biliyorum. Onları hayata hazırlama sürecinde doğru rehberlik yaparak güzel yarınlara birlikte taşıyabileceğimize inanıyorum. Çocuklarımıza yanlarında olduğumuzu hissettirelim. Bilgiyi günlük hayatında kullanma ve bilgiyi üretme yolunda çocuklarımıza doğru rehberlik etmemiz gerekiyor. Sizlerin bu önemli görevde hep yanımızda olacağınız inancıyla bu tatil döneminde çocuklarınızla birlikte sağlık, esenlik ve mutlu bir tatil geçirmenizi diliyorum” dedi

Öte yandan Karne dağıtım törenine Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz’ın yanı sıra   Gap İlkokulundaki karne dağıtım töreninde İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürü M.Fatih Hanpolat, Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Abdülkerim Yavuz, Mehmet Vural,  Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfü Özçınar, Gap İlkokulu Müdürü Ömer Fırat katıldı.

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2014, 13:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142