Title of a News Article

Urfa’da CHP heyetine soğuk duş!

Urfa’da CHP heyetine soğuk duş!
banner206

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa’ya gelen 8 CHP’li milletvekili Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine giderek hasta yakınlarını ziyaret etti. Ziyaret sırasında CHP’li heyetin propaganda yaptığını söyleyen hasta yakınları ile CHP’li milletvekilleri arasında tartışma yaşandı.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa’ya gelen alan CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Balıkesir Milletvekili Namık Havutçu ve Muğla Milletvekili Nurettin Demir, hastaneye giderek hasta yakınlarını ziyaret etmesi büyük tartışmaya neden oldu. Hasta yakınları CHP’li heyete siyasi propaganda yapmaya geldikleri gerekçesiyle tepki gösterdi. Tepkiler üzerine heyet hastaneden ayrılmak zorunda kaldı.

İddiaya göre, CHP’li Mahmut Tanal’ın cep telefonuyla kayıt alıp sosyal medya hesabı üzerinden canlı olarak yayınlaması, Namık Havutçu’nun ise “Kız bakmaya gelenler bunlar” demesi üzerine vatandaşlar “Burası propaganda yeri değil, propaganda yapmayın” diyerek tepki gösterdi.

 

Hasta yakınları açıklamalardan rahatsız olunca tartışma alevlendi

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutçu, hastane bahçesinde bekleyen kadınların yanına giderek, “Başbakan, analar hastaneye çocuklarına kız bakmaya gidiyorlar” dedi. Öte yandan İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da hastanedeki kalabalığı cep telefonu aracılığıyla çekerek sosyal medya hesabı üzerinden canlı olarak yayınlamaya başladı. Bir diğer tarafta ise Muğla Milletvekili Nurettin Demir hastane önünde “Başbakanın kız bakmaya gidiyorlar açıklamasını kınıyorum” dedi.

 

Tartışmayı CHP İl Başkanı da yatıştıramadı

CHP’li heyetin hastanedeki bu açıklamalarına tepki gösteren vatandaşlar “Propaganda yapmayın” diyerek heyetin hastaneyi terk etmesini istedi. Heyet ile vatandaşlar arasında yaşanan tartışmayı yatıştırmak isteyen CHP İl Başkanı Aziz Aydınlık’ın “Ülkemizi soymuşlar” demesi tartışmayı daha da alevlendirdi. Bu söze tepki gösteren bir hasta yakını, "Ülkemizin başında büyük belalar var. Kardeş olun, bizi başka ülkeye satmayın” diyerek tepki gösterdi. "Millet dışarıda perişan" diyen heyete “Benim hastam içeride ve ben perişan değilim” diye tepki gösteren vatandaşa heyetteki bir CHP’li akıllı ol diye çıkıştı. Bir başka yerdeki tartışmada ise heyette bulunan bir CHP’li ise kendilerine tepki gösteren hasta yakınına, “Bizi mi kovuyorsunuz. Bizi kovamazsınız, defol” dedi.

Heyette yer alan CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Balıkesir Milletvekili Namık Havutçu, Muğla Milletvekili Nurettin Demir ve CHP Şanlıurfa İl Başkanı Aziz Aydınlık ile yönetim kurulu üyeleri, vatandaşların yoğun tepkisi üzerine hastaneyi terk etti.

Hastane bahçesinde bekleyen bir hasta yakını CHP’li heyetin vatanı bölmeye geldiğini iddia ederek tepki gösterdi. “İnsan olsalardı Şanlıurfa’dan oy alırlardı” diyen hasta yakını, "Şanlıurfa’dan bir oy alabildiler mi. Şanlıurfa’dan oy aldılar mı, söylesinler. CHP’nin bir milletvekili var mı kaç senedir Şanlıurfa’da. Şimdiye kadar tek başına iktidar olmuş mudur. Olmamıştır, olamaz da çünkü bunlar vatan haini. Ülkeyi satan adamlar, vatan hainleri bunlar. Tek başına 1950 yılına kadar iktidar olmuştur ve milleti ezmiştir. Camileri kapatmıştır” diyerek sözünü bölmeye çalışan bir CHP’liye konuşma diye bağırdı.

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2016, 16:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195