Title of a News Article

Urfa'da çoşkuyla kutlandı...

.

Urfa'da çoşkuyla kutlandı...
banner206

Şanlıurfa'da 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla törenleri çoşkuyla kutlandı.

Şanlıurfa'da ki Zafer Bayramı kutlamaları ilk olarak Şehitlik Çamlık Anıtı'nda düzenlenen ilk törende Atatürk anıtına çelenk konulmasıya başladı. Şehitlikte ki törende Vali İzzettin Küçük,  20. Zırhlı Tugay Komutan vekili Piyade Albay İsmail Güzeller, Büyükşehir Belediye Başkan vekili Nihat Kılınç ve katılımcılar şehitlikteki kabirlere karanfil bıraktı.

Resmi törenler daha sonra  Valilikte Vali İzzettin Küçük'ün makamında tebrikleri kabulüyle başladı. Valilikte ki kutlama kabullerinin ardından  20.zırhlı tugay tarafından düzenlenen askeri törene geçildi. Vali izzetin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Av.Nihat Kılıç, ve tugay Komutan vekili  Piyade Albay İsmail Güzeller,halkı selamladılar.Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ve Halk oyunları ile askeri araçların geçiş törenin ile 30 Ağustos zafer bayramı töreni sona erdi. Şanlıurfa Valisi İzzetin Küçük,törenin ardından bir açıklama yaptı.

Vali Küçük'30 Ağustos'ün Türk tarihinin en parlak sayfalarından biri olduğunu ifade eden Küçük, "Bu toprakların ebediyen düşmanın yüzüne kapatıldığı gündür 30 Ağustos. Samsun'da Gazi Mustafa Kemal önderliğinde başlayan büyük mücadelenin, kurtuluş savaşının nihayi olarak zaferle taçlandığı gündür. Ağustos ayları Türk milleti için hep şanslı ve Uğurlu olmuştur, 26 Ağustos 1071'de de bu toprakların kapıları bizlere açılmıştır. Biz bu Zafer Bayramı'nı her sene onurla gururla kutluyoruz" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2014, 11:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195