Title of a News Article

Urfa’da dolandırıcılık olayını JASAT çözdü!

Urfa’da dolandırıcılık olayını JASAT çözdü!
banner206

Şanlıurfa’da Oto Galericiler Sitesi’nde 2 adet borca traktör satın alan ve söz verdikleri tarihte ödeme yapmayarak kayıplara karışan 3 kişi için JASAT devreye girdi. Traktörler Siverek ve Eyyübiye ilçelerinde terk edilmiş halde bulunurken, olayla ilgili 1 kişi gözaltına alındı, 2 kişinin araması ise sürüyor.

Eyyübiye ilçesi, Oto Galericiler sitesinde faaliyet gösteren bir galeri sahibi Z.D. kendisine ait 2 adet New Holland  marka traktörü toplam 1.425.000 TL karşılığında M.S.,M.Ç. ve M.A.S. isimli şahıslara attı. Karşılığında sözleşme yapmadan güvene dayalı olarak satan, 100.00 TL'yi peşin aldığını kalan kısmını 20.10.2022 tarihinde ödenmek üzere anlaştıklarını fakat şahıslara bir daha ulaşamadığını

beyan eden Oto Galerici, Jandarma birimlerine şikayette bulundu.  Olay ile ilgili olarak Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) dedektifleri ve Eyyübiye İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan araştırma ve soruşturma neticesinde; olayın şüphelisi M.Ç.’yi tarihinde yakaladı. Jandarma tarafından yapılan güvenlik kamera ve saha araştırmasıyla çalıntı traktörler geçtiğimiz 2-12 Aralık’ta Siverek ve Eyyübiye ilçelerinde karayolu kenarına terk edilmiş vaziyette bulunarak Cumhuriyet Savcısının talimatıyla sahibi Z.D.’ye teslim edildi.

Olayla ilgili Şanlıurfa C. Başsavcılığınca soruşturma başlatılarak olayın diğer şüphelileri M.S. ve M.A.S.’ı yakalama çalışmaları devam ediyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195