Title of a News Article

Urfa'da felaketin eşiğinden dönüldü

Urfa'da felaketin eşiğinden dönüldü
banner206
Şanlıurfa'da bir araçta patlamaya hazır yüklü miktarda patlayıcı ele geçirildi. 

Şanlıurfa'da polis ekipleri, ihbarlar üzerine kentte çok sayıda kontrol noktası oluşturdu. Polis, Şanlıurfa- Mardin Karayolu Köylü Kent Sitesi önünde, saat 01.30 sıralarında Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ne bağlı hayvan barınağında güvenlik görevlisi olan İ.İ.'nin kullandığı Suriye plakalı aracı durdurarak arama yaptı.

TAHRİP GÜCÜ YÜKSEK UZAKTAN KUMANDALI BOMBA DÜZENEĞİ
Otomobilin bagajında bulanan iki ayakkabı kutusundan şüphelenen polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi alıp olay yerine, bomba imha uzmanları ve terörle mücadele ekiplerini çağırdı. Olay yerine gelen uzman ekipler yaptıkları incelemede, aracın bagaj kısmındaki iki ayakkabı kutusunda tahrip gücü yüksek uzaktan kumandalı bomba düzeneği olduğunu tespit etti. Bunun üzerine bomba imha uzmanları, uzaktan kumandalı düzeneği, fünye ile kontrollü şekilde patlattı. Patlayıcı madde, delil torbasına konularak polis ekipleri tarafından türünün belirlenmesi için emniyete götürüldü.

ÜNİVERSİTEDE GÜVENLİK GÖREVLİSİ BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Bomba bulunan otomobili kullanan Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ne bağlı hayvan barınağında güvenlik görevlisi olduğu öğrenilen İ.İ., isimli şüpheli gözaltına aldı. Polis ekipleri, bu gece nöbetçi olmasına rağmen görev yerinde olmadığı öğrenilen İ. İ.'nin evinde detaylı arama yaptı. Polis, güvenlik görevlisinin emniyette verdiği ifade doğrultusunda da, patlayıcılarla ile bağlantılı olan Suriye uyruklu kişileri yakalamak için çalışma başlattı.

"BOMBA VAR ARAMA YAPACAĞIZ"
Öte yandan polis ekipleri, aracın bulunduğu bölgedeki evlerde de arama yaptı. "Bomba var, arama yapacağız" diyen polis ekipleri, meraklı vatandaşları olay yerinde uzaklaştırmakta güçlük çekti. Kent genelinde teyakkuza geçen ekipler, bazı adreslere baskın düzenledi. Polis, bomba yüklü otomobilin El Kaide terör örgütü ile bağlantılı olabileceği ihtimali üzerinde dururken, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2014, 11:48
YORUM EKLE
YORUMLAR
ramazan özgür
ramazan özgür - 10 yıl Önce

urfadaki̇ stklari demokrati̇k yürüyüş ve basin açiklamalar yapmalarina davet ediyorum. nerede duyarli stklar can güvenli̇ği̇mi̇z kalmadi

ismime gerek yok
ismime gerek yok - 10 yıl Önce

suriyeden bugüne kadar ne hayır gördükkü suriyeliler kucak açıyoruz?çokmu canciğer kuzu sarmasıydık vefa göstereceğiz.yüzyıllar boyu başımıza dert oldular. etrafında kaç tane müslüman ülke var oraya gitselerdi!

SIRADAKİ HABER

banner195