Title of a News Article

Urfa’da güvercin yarışması düzenleniyor

.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, 28 ve 29 Mayıs’ta Şanlıurfa’da ‘En güzel güvercin yarışması’ düzenleyeceklerini açıkladı. Küçük, ayrıca Urfa’da kitap fuarı yapılacağının da müjdesini verdi. Vali Küçük'ün Konağı'nda 40 güvercin beslediği öğrenildi. Vali Küçük'ün güvercin sevgisi takdir topladı 

 

UĞUR BUDAK

Şanlıurfa Valiliği öncülüğünde Karacadağ Kalkınma Ajansı ve ŞURKAV’ın katkılarıyla  ‘En güzel güvercin’ yarışması düzenlenecek. 28 ve 29 Mayıs’ta düzenlenecek yarışmada dereceye girecek olan kişilere, altın ve kupa verilecek. Şanlıurfa’nın tanıtımı için yapılacak olan yarışma, tarihi Gümrükhanı’nda yapılacak.

 

Küçük; Güvercin yetiştiriciliği kültürel mirasımız olmuştur

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, düzenleyecekleri yarışma ile ilgili Valilikte basın açıklamasında bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin de katıldığı toplantıda konuşan Vali Küçük, “Şanlıurfa kültürünün özgünlüğü ve çeşitliliği, güvercinlerinde ve güvercinlerine verdikleri önemle de açıkça ortaya konmuştur. Şanlıurfa ilimiz bölgeye ait en büyük güvercin çeşitliliğine sahip illerden biridir, ayrıca güvercin yetiştiriciliği Şanlıurfa’da kendine özgün kültür yapısını almıştır bir nevi kültürel mirasımız olmuştur” dedi.

Bölgede güvercin kültürünü yansıtan organizasyonun eksikliğinin hissedilmesi ve bölgenin kütlürel mirası bakımından en dinamik kenti olması sebebi ile Şanlıurfa’da düzenlenecek güvercin yarışmasının şehrin sahip olduğu kültürel zenginlikleri daha da çok ortaya çıkarılmasını sağlayacağını kaydeden Küçük, “Valiliğimiz öncülüğünde Karacadağ Kalkınma Ajansı ve ŞURKAV’ın katkılarıyla “Medeniyetin kanatlandığı yer Şanlıurfa’da en güzel güvercin yarışması” düzenlenecektir” diye ifade etti.

Vali Küçük, Şebap kategorisinde kül renk, miski, çakmaklı, siyah ve beyaz, Halis kategorisinde de aynalı, şami, alaca bağdadi, ispir ve kara nakışlı kuş türlerinin yarışacağını ifade ederek, “Şebap cins başvuru türü 28 Mayıs saat 10.00’da, halis cin başvuru tarihi ise 29 Mayıs saat 10.00’dadır. Gümrük Hanı’nda yapılacak yarışmalarda sonuç bildirimi ve ödül töreni de 29 Mayıs saat 17.00’de yapılacak. Birincilere cumhuriyet altını ve kupa, ikincilere yarım altın ve kupa, üçüncülere de çeyrek altın ve kupa verilecektir” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa’ya geldikten sonra kendisinin de güvercine ilgi duyduğunu belirten Küçük, şuanda 40 adet güvercin beslediğini belirtti.

 

Kitap fuarı düzenleniyor

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Ramazan Ayında Şanlıurfa’da kitap fuarı düzenleyeceklerinin de müjdesini vererek, “Belediye Başkanımızla birlikte Ramazan ayında da çok büyük bir programımız olacak. Kitap fuarı gerçekleştireceğiz, yaklaşık 40 tane yayıncı ve 25 tane yazar kitap imza kampanyası, söyleşiler, televizyon programları olacak. Bu etkinliğimiz de Topçu Meydanı’nda yapılacak” şeklinde konuştu.

 

Çiftçi: Urfalıları kitap fuarıyla buluşturacağız

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise, Şanlıurfa Valiliği ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi şehrin değerleri noktasında ve yine Şanlıurfa’ya hizmet noktasında işbirliği içerisinde hareket ediyor. Kitap fuarı Şanlıurfa’da bir ilk olacak. 1 Ay boyunca gençlerimize, öğrencilerimiz eve diğer vatandaşlarımıza hizmet verme noktasında Kitap Fuarı çok önemli bir proje olacak. İnşallah Ramazan Ayında Şanlıurfalıları kitap fuarıyla buluşturacağız. ” dedi.

Güvercin yarışmasına da vurgu yapan Çiftçi, güvercin yarışması ile birlikte güvercin yetiştiriciliğinde de Şanlıurfa’nın adının duyurulacağını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2016, 14:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195