Title of a News Article

Urfa’da İş arayanlar bu habere dikkat!

Urfa’da İş arayanlar bu habere dikkat!
banner206
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’in 2015 yılı Ekim ayı istatistiklerine göre yurt genelinde işsizlik oranı yüzde 9,8 seviyesinde gerçekleşirken, Şanlıurfa’da plastik geri dönüşüm işinde çalıştırılacak işçi bulunmuyor.

Şanlıurfa’da 2. Organize sanayi bölgesinde bulunan Akçakır Endüstriyel Temizlik Ltd. Şti. firma yetkilileri plastik geri dönüşüm işinde 20 personele ihtiyaç duyduklarını ve bir türlü personel bulamadıklarını söylediler.

Bin lira maaş, sigorta, öğlen yemeği ve servisin de ücretsiz olduğu halde işçi bulamamaktan yakınan firma yetkilileri, “İşsizlik var işsizlik var diyorlar ama bizde çalıştırmaya personel bulamıyoruz. Şanlıurfa şartlarına uygun maaş veriyoruz. Maaşın yanı sıra sigorta yapıyoruz, öğlen yemeği ve serviste bize ait ama ne hikmetse bir türlü personel bulamadık. İŞKUR’a başvuru yapıp 20 personel alabileceğimizi söyledik ama İŞKUR işsiz inşalara sistemi bilgisayar üzerinden takip etmeleri gerektiğini söylüyor. Her insan bilgisayarı takip edemiyor, kiminin okuma yazması yok, kiminin şartları uygun değil ne hikmetse sanki İŞKUR’da personel çalıştırmak istemiyor. Buradan açık ilan veriyoruz 20 personel alımı gerçekleştireceğiz. İşe ihtiyacı olan insanların Şanlıurfa 2. Organize sanayi bölgesindeki Akçakır Endüstriyel Temizlik Ltd. Şti.’ye gelerek başvurmalarını rica ediyoruz.” Diye konuştular.

Öte yandan TÜİK, son yaptığı işsizlik istatistiklerinde Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısının 2014 yılına göre arttığına dikkat çekerek, geçen yılın aynı dönemine göre 103 bin kişi artarak 2 milyon 970 bin kişiye ulaştığını açıklamıştı.

 

Haber: Paşa BENZER

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2015, 15:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195