Title of a News Article

Urfa’da İstiklal Madalyası Sevinci

.

Urfa’da İstiklal Madalyası Sevinci
banner206

Şanlıurfa Şehit Aileler Derneği’nde, Şanlıurfa’ya verilmesi beklenen İstiklal Madalyası sevinci başladı.

Şanlıurfa’ya İstiklal Madalyası verilmesi için kanun teklifi hazırlayan AK Parti Şanlıurfa Milletvekillerin girişimi, Şanlıurfa’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları tarafından olumlu ve yerinde karşılandı.

Duydukları memnuniyeti dile getiren Şanlıurfa Şehit Aileler Dernek Başkanı Mehmet Yavuz, “Şanlıurfa şehit aileleri adına bu girişim ve çalışma için teşekkür ediyoruz. İstiklal Madalyası’nı Türkiye’de en çok Şanlıurfa hak etmiştir” dedi.

Yavuz, konuşmalarına şöyle devam etti:

“Aziz milletimiz, her ne şart altında olursa olsun bağımsızlık inancından taviz vermeden sergilediği eşsiz mücadeleyle istiklalini korumasını bilmiştir. Bu direnişin, aynı zamanda sürdürülen bağımsızlık ve özgürlük savaşında, Türk ulusunun moral kaynağı olmuştur ve yurttaşların azim ve kararlılığını artırılmıştır. Ordusu ve milletiyle bir bütün olarak verilen bu mücadelenin zaferle sonuçlanmasında işgale karşı kahramanca direnen Şanlıurfalılar tüm Anadolu'ya örnek olmuşlardır. Yüce Meclisin Urfa'ya verdiği Şanlı unvanı, tarihe geçen bu onurlu direnişin kahramanlarına karşı saygı ve şükran duygularının ebedi ifadesidir. Kurtuluş Savaşı'nda işgale karşı gösterilen kahramanlık dolayısıyla Urfa'ya TBMM tarafından 12 Haziran 1984'te 'Şanlı' unvanının verilmiştir.

Şanlıurfa’ya İstiklal Madalyası verilmesi için kanun teklifi hazırlayan AK Parti Şanlıurfa Milletvekillerine Şehit Aileler ve Şanlıurfalılar adına sonuna kadar destekliyor, bütün siyasi partilerden bu önemli konuda destek bekliyoruz. Şanlı unvanının yanında bir de İstiklal Madalyası’nın verilmesi şehit ailelerini, gazileri ve Şanlıurfa halkını büyük sevince boğacaktır.”

 

 

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2016, 15:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195