Title of a News Article

Urfa'da Kalkınma Akademisi kuruldu

Urfa'da Kalkınma Akademisi kuruldu
banner206

KALKINMA AKADEMİSİ KURULDU

 

“Yola Çıktık” sloganı ile kurulan Kalkınma Akademisi, girişimcileri ve bu kent için fikri olan girişimci ruhları bir araya getiriyor. Şanlıurfa’da hizmet veren iş adamları ve alanında etkin isimlerin bir araya geldiği Kalkınma Akademisi, akademi buluşmaları güz toplantısını gerçekleştirdi. Bir otelde gerçekleştirilen toplantıya GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Mehmet Karagöz, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu da katıldı. Sabah kahvaltısı ile başlayan program kurucu ve gönüllü üyelerin toplantısı olarak kaydedildi.

 

BARUT: “KAMUYA YÜK KATAN DEĞİL, YÜK ALAN OLACAĞIZ”

 

Kalkınma Akademisi Başkanı Mahmut Barut yaptığı açılış konuşmasında, akademinin çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. Uluslar arası firmalarla irtibat halinde olduklarını ve ekim ayı içerisinde protokol aşamasına geleceklerini anlatan Barut, “Önemli olan katma değer üretmek. Kamuya yük katan değil, kamudan yük alan olmak gerekiyor. Her türlü girişimi ve yeniliği önemsiyoruz, bu nedenle yola çıktık. Bu yolda da sizlerle birlikte inşallah daha büyük katma değerler sağlayacağız. Biz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde Şanlıurfa olarak genç girişimcileri de bölgesel olarak temsil ediyoruz. Bu aslında bizim için teşkilatlanma adına önemli bir durum. Tüm illerde ticaret odalarında ve borsalarında çalışana deneyimli kişilerle irtibat halindeyiz. Bu arkadaşlarımızla görüşmelerimizi yapacağız. İnşallah şehrimizde merkezi yapımızı ayakları yere basacak şekilde oturtursak, bölgesel anlamda da çalışma yapmayı düşünüyoruz.” dedi.

 

Toplantıda öne çıkan başlıklar arasında kentin ihtiyaç duyduğu girişimci fikirler, çağın gereklilikleri, Şanlıurfa’nın eksi ve artıları ve iş olanaklarından da bahsedildi. Üyelerin tanışma toplantısı olarak da tanımlanabilecek toplantıda tüm üyeler tek tek kendilerini tanıttı ve konularla ilgili fikirlerini belirtti.

 

REKTÖR MUTLU: “GAP’IN OLANAKLARI İYİ KULLANILMALI”

 

Toplantının davetlileri arasında yer alan Harran Üniversitesi Rektörü İbrahim Halil Mutlu: “Daha iyisi hep sizlerin gayretleri ile olacak. Biz buraya kadar getirdik devamını sizler getireceksiniz. Herkes yanlış yapar, herkes hata yapar; birbirimizi uyarmamız gerekir. İçinizde her dinamikten kişi var. Bunları bir araya getirdiğiniz takdirde yapabilecek şeyler çok daha fazla. GAP’ın getirdiği tüm olanaklardan iyi şekilde yararlanabilmek için biz üniversitesi olarak hazırız. Yeter ki bize ayakları yere basan projeler getirin.”

 

Rektör Mutlu ayrıca yakın tarihte açılışı yapılacak olan teknokentten de bahsederek, bu yatırımın hem ile hem bölgeye hem de üniversiteye katabileceklerden bahsetti ve “Ana ilkelerinizi belirleyip yola çıkarsak sesimiz daha çabuk duyulur, ama ayrışırsak sesimizi bile duyuramayız” dedi.

 

SÜREKLİLİĞİN ÖNEMİ

 

Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İlhan Karakoyun ise kalkınma ve akademi kavramlarının Kalkınma Akademisi’nde bir arada olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ajans olarak çalışmalarında gelinen noktalarda verebilecekleri desteklerden ve akademiden alabilecekleri desteklerden bahsetti. Atılacak adımlara ışık tutmak kadar akademinin atılan adımlara da ışık tutması gerektiğini belirtti ve daha önce atılana adımların iyi değerlendirilmesinin önemini anlattı. Nicelikten çok niteliğin önemine ve sürekliliğine gönderme yapan Karakoyun, Akademi üyelerine bu noktalara dikkat çekecek bir konuşma yaptı.

 

GAP Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Mehmet Güzelgöz ise kamu pratiklerinde son zamanlarda dönüşlerle mesafe alındığını belirtti. Kalkınmanın sürdürebilirliliğinden bahseden Güzelgöz sivil toplumun bunun içinde olması ile birlikte bu sürdürülebilirliğin de sağlanabileceğini belirtti.

 

KARAHOCAGİL: “BÖLGENİN İHTİYACI VAR.”

 

GAP Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil ise görevde bulunduğu son 6 yıllık süreç içerisinde karşılaştığı önemli tablolardan biri olarak nitelendirdiği bu kalkınma akademisini bölgeye yayılan bir tabloya dönüştüğü takdirde daha verimli hale gelebileceğini söyledi. Karahocagil: “Urfa’nın yansıtacağı yola tüm bölgenin çok ihtiyacı var. Umarım bir araya gelmek ve yön bulmak açısından atılan bu adım hayırlı olur.” dedi.

 

Kalkınma Akademisi'nin yola çıkarken kullandığı sunuş yazısı ise şu şekilde:

 

"Yola Çıktık...

 

Sayısız toplandık, cevaplar bulmaya çalışırken, yeni sorular edindik. ‘Tek başımıza olmaz’ dedik, bir araya geldik. İtiraz ettik, fikir sunduk, karaladık, yeniden başladık. Notlarımızdan kitaplar çıktı, soframıza bir tabak daha eklendi, yavaş yavaş büyüdük, bugüne geldik.

 

Kalkınma Akademisi kuruluyor…

 

Kalkınma Akademisi, bu kentin kalkınması adına atılacak adımlara ışık tutmayı amaçlıyor. ‘Ben de varım’ demek isteyen herkese bir ‘biz’ çatısı sunuyor. Bencilliğin beslendiği çağımızda; bir arada olabilmenin, harekete geçebilmenin yollarını buluyor. Her birimiz kendi mutfağımızdan bir şeyler sunuyoruz. Şanlıurfa’ya yeni bir ses, heyecan getirmek istiyoruz. Bu kentin, bu kent için düşünen insanları bir araya geliyor. ‘Bir başkası için de, ne yapabilirim?’ diye soruyor. Fırsatlar oluşturmaya çalışıyor. Projeler üretiyor. Kaynaklar hazırlıyor. Birikimlerini paylaşıyor. Deneyimleri yakınımıza getiriyor.

 

Yol bu, güven gerektiriyor. Önünde yürüyeni de, ardından takip edeni de, yanında adım attığını da bilmeyi gerektiriyor. Yorulduğunda bir başkasının koluna tutunabilmeyi, gidenlerin ardında kalmaktan korkmadan ilerleyebilmeyi, yolda birbirimizi daha iyi tanıyabilmeyi gerektiriyor. Elindekini paylaşmadan, ritme ayak uydurmadan, ardında kalana ‘hadi’ demeden yürünmüyor.

 

Hadi bakalım. Başlıyoruz. Bizden başkalarına da ‘hadi’ der gibi..

 

Hadi!

 

Kalkınma Akademisi kuruluyor…

 

Bu demek oluyor ki:

 

Yazacak, yapacak, anlatacak daha çok şey var.

 

Yazacak, yapacak, anlatacak daha çok şey olacak. "

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2014, 21:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195