Title of a News Article

Urfa'da kestane yok satıyor

.

Urfa'da kestane yok satıyor
banner206

Kış aylarının vazgeçilmez yiyeceklerinden kestane, yüksek fiyatına rağmen ilgi görüyor.

Kış aylarının vazgeçilmezi olarak bilinen kestane, tezgahlarda yerini aldı. Bu yıl çiğ kestanenin kilosu 16 TL’den, pişmiş kestanenin kilosu ise 25 TL’den satışa sunuluyor.

Kış mevsiminin gelmesi ile birlikte Şanlıurfa’nın cadde ve sokaklarında yerini alan kestane, bu yıl yüksek fiyatına rağmen yine de vatandaşların vazgeçilmezleri arasında yerini aldı.

Kestanede, geçen yılla oranla bu yıl fiyatların yükseldiğini, yine de vatandaşların rağbet gösterdiğini söyleyen satıcı İbrahim Halil Küçükköse, “Geçen yıl çiğ kestane, 12-13 TL’den, pişmiş kestane ise 20 TL’den satılıyordu. Kestane de tıpkı fıstık gibi bir yıl verimi bol, bir yıl da verimi düşük oluyor. Bu yıl kestane veriminde düşük yılını yaşıyor. Onun için fiyatlar biraz yüksek, ama yine de rağbet görüyor.

“Kestanenin bir çok faydası var”

Kestanenin faydalarını saymakla bitmediğini söyleyen Küçükköse, “Kestane öncelikle diş etlerine çok büyük faydası bulunuyor. Daha sonra kestanede bulunan yüksek minareler, kansızlığı önlediği gibi unutkanlığı da büyük ölçüde önlüyor” dedi.

Küçükköse, aynı zamanda çocuklar için de kestaneyi tavsiye ederek, kestanenin çocuklarda, kalp ve damar sağlığını iyi geldiğini belirtti.

Vatandaşlar da fiyatların yüksek olduğunu, fakat kış aylarında kestaneden vazgeçemediklerini söyledi.

 

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2016, 16:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195