Title of a News Article

Urfa’da kuraklık yaşanıyor

.

Şanlıurfa’da kuraklık yaşanırken, önümüzdeki 5 gün boyunca da yağmur beklenmiyor.

Şanlıurfa, son yılların en kurak kışını geçiriyor. Haftalardır yağmura hasret kaldığımız ilimizde, hava sıcaklıkları her geçen gün artarken halen yağışların gelmemesi çiftçiyi endişelendiriyor. Urfa’da önümüzdeki 5 gün boyunca da yağmur beklenmediği bildirildi.

Şanlıurfa Meteoroloji İl Müdür Vekili Abdullah Yıldırım, yaptığı açıklamada, Şanlıurfa’da meteorolojik kuraklık olduğunu ve yağışların mevsim normallerinin çok altında gerçekleştiğini söyledi.

“Ocak ayı ve şubat ayında bugüne kadar maalesef ilimiz genelinde hatta bölgemiz genelinde bir yağış kıtlığı söz konusu” diyen Yılmaz, şunları kaydetti;

“Meteorolojik bir kuraklık var, yağışlar mevsim normallerinin çok altında gerçekleşiyor. Bugünlerde hava sıcaklığı da arttı. Gündüz sıcaklıkları 1-2 ay sonraki sıcaklıklara denk eliyor. Önümüzdeki 5 günde maalesef yağış beklenmiyor. Sıcaklığın da 1-2 derece daha artarak, gündüz sıcaklığının 20 dereceyi bulması bekleniyor. Bahar ayları dolayısıyla tarımsal açıdan yağış çok önemli, inşallah önümüzdeki hafta yağış kıtlığı son bulur ve beklenen yağışlar gerçekleşir.”

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2017, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195