Title of a News Article

Urfa'da nevruz coşkusu

Urfa'da nevruz coşkusu
banner206
 ŞANLIURFA'da, HDP'nin öncülüğünde düzenlenen nevruz kutlamaları başladı. Binlerce kişinin katıldığı etkinliğe katılanlar PKK elebaşı Abdullah Öcalan'a özgürlük çağrısı yaptı.

Şanlıurfa'daki nevruz kutlamaları Paşabağı Mahallesi'ndeki miting alanında yapıldı. 2 bin polisin güvenlik önlemi aldığı kutlamaya gelenler, kontrol noktalarında üst aramasından geçirilerek alana alındı. Sabah saatlerinden itibaren alana gelenler, Kürtçe türküler eşliğinde halay çekip, yakılan ateş üzerinden atladı.

PKK ve YPG'nin sembollerini simgeleyen flamaların asıldığı ve Abdullah Öcalan fotoğraflarının basıldığı tişörtleri giyenlerin yer aldığı etkinliğe katılanlar sık sık PKK ve elebaşı Öcalan lehine sloganlar attı.

Nevruz kutlamasına katılan Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan da alanda toplanan kalabalığa konuşma yaptı. Mehmet Öcalan, İmralı’daki ağabeyi Abdullah Öcalan'dan selam getirdiğini söyledi.

Alanda bulunanlar ise nüfus cüzdanlarını hep birlikte göstererek Öcalan ve kimliklerinin serbest bırakılmasını istediklerini dile getirdi. Akşam saatlerine kadar devam edecek olan kutlamalara HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın da katılması bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2015, 13:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195