Title of a News Article

Urfa'da Nevruz Gerginliği

.

Urfa'da Nevruz Gerginliği
banner206
 Şanlıurfa Valiliği tarafından yasaklanan nevruzu kutlamak için toplanan ve uyarıya rağmen dağılmayarak ateş yakmak isteyen kalabalığa polis biber gazıyla müdahale etti.

Şanlıurfa Valiliği, geçen hafta içi aldığı kararla nevruz kutlamalarının sadece pazartesi günü yapılacağını açıkladı ve öncesindeki 4 gün boyunca kent merkezi ile ilçelerde her türlü etkinliğin yasaklandığını duyurdu. Yasak kararına rağmen öğle saatlerinde 100 kişilik grup, Paşabağı Mahallesi'nde toplanarak kutlama yapmak istedi. Buradaki boş alanda halay çeken gruba, bölgede zırhlı araçlarla önlem alan polis ekipleri yasak kararını hatırlatarak dağılmaları uyarısında bulundu. Polisin müdahale edileceğini belirterek birkaç kez uyarısına rağmen kalabalık, alandan ayrılmadı. Bunun üzerine polis ekipleri gruba biber gazıyla müdahale etti. Kalabalıkta bulunan bazı kişiler ise poşu takmış olan sivil polisler tarafından coplanarak alandan uzaklaştırıldı.

Yaşanan kısa süreli gerginliğin ardından alana DTK Eş Başkanı Selma Irmak, HDP milletvekilleri Dilek Öcalan, Osman Baydemir ve Altan Tan geldi. Polisin zırhlı araçlarla yoğun güvenlik önlemi almasını eleştiren HDP'li Osman Baydemir, "Antidemokratik bir bakış açısıyla adeta körleşmiş olan bu siyasi gidişatı daha da körleştiren bir tutumla nevruz bir kez daha yasaklandı. Sabahtan beri bu alana gelmeye çalışan kadınlar, çocuklar insanlar darp edilerek geri gönderiliyor. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki nevruz ateşi karanlığı ortadan kaldırma çabasıdır" dedi.

Açıklamasının ardından Osman Baydemir bölgede önlem alan bir bir polis amiri ile kısa süre tartıştı ve beraberindekilerle birlikte alandan ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2016, 11:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195