Title of a News Article

Urfa'da o rakamı açıkladı

Urfa'da o rakamı açıkladı
banner206
 SAĞLIK Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, son 3 yılda iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin 10 ilde 40 bin çocuğunun dünyaya geldiğini söyledi.

Şanlıurfa'da düzenlenen ve 11 kentin İl Sağlık Müdürleri, Halk Sağlığı Müdürleri ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterlerinin katıldığı toplantıya başkanlık eden Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş beraberinde Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan ile birlikte Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni denetledi. Hastanenin acil servis, poliklinik ve ameliyathaneleri gezerek bilgi alan Prof. Dr. Eyüp Gümüş, Suriyeli hastalarla tercümanlar aracılığıyla iletişim kurdu. Gümüş, Mikro Robotik Cerrahi bölümünün ilerleyen günlerde açılacağını ve böylece hastaların başka şehirlerine gitmekten kurtulacağını ifade etti.

Müsteşar Eyüp Gümüş, AFAD’ın çalışmasıyla şu ana kadar Türkiye'de 1 milyon 600 bin Suriyeli tespit ettiklerini belirtti. Türkiye'ye sığınan tüm Suriyelilerin kayıt altına alınmasının önemli olduğunu vurgulayan Gümüş, sığınmacı ailelerin 3 yılda 40 bin çocuğunun Türkiye'de dünyaya geldiğini belirterek şöyle konuştu:

"Türkiye’de 10 ilde sığınmacılar var ve kamplarda kalan Suriyeli sayısı 230 bin, 1 milyon 400 bin Suriyeli ise kamp dışında şehirlerde yaşıyor. Bu nüfusa hizmet etmek için bunları kayıt altına almamız gerekiyor. İllerimizin sağlık müdürleriyle bir araya gelerek Suriyelilere yönelik sağlık hizmetini görüşeceğiz. Kamp ve kamp dışında yaşayan Suriyeliler için güçlü aile sağlığı merkezleri kuracağız. Halk sağlığı konusunda ekiplerimiz çalışıyor. Hijyen, enfeksiyon açısından aşılama ve birinci basamak sağlık hizmetini güçlü hale getireceğiz. Şu ana kadar enfeksiyon meselesi hadisesi yoktur. Hızlı bir şekilde aşılama yapıldığı için ciddi anlamda bir enfeksiyon hadisesi görülmemektedir. Sürekli giriş çıkış olduğu için özellikle aşılama noktasında hizmetlerimize devam edeceğiz. Hastanelerde yapılan poliklinik sayısı 6.5 milyondur. 250 bin hastaya yatarak hizmet verildi, 200 bin Suriyeli ameliyat edildi. Son 3 yılda 40 bin doğum gerçekleşti. Hastalara çok ciddi bir hizmet veriliyor. Son olarak Sağlık Bakanlığı bünyesinde daha iyi hizmet için Göçmen Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı kuruyoruz."

Şark çıbanı konusunda çalışmaların devam eteğini de anlatan Gümüş, "Zaman zaman bazı enfeksiyon hastalıklarında çeşitli ivmeler olabiliyor. Bunun altyapısı değerlendiriliyor. Bununla ilgili tedbirlerimizi alıyoruz. Çok alevlenme bir durum değildir. Elimizde başka veri yoktur" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2015, 15:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142