Title of a News Article

Urfa’da patlama: 2 yaralı

.

Urfa’da patlama: 2 yaralı
banner206

Şanlıurfa’da trafonun bomba gibi patlaması sonucu elektrik kurumunda görevli bir işçi ile işçiyi kurtarmaya çalışan esnaf yaralandı.

Edinilen bilgiye göre olay, öğle saatlerinde Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Süleymaniye Mahallesi'nde yaşandı. Yol kenarındaki elektrik trafosu, işçilerin tamirat yaptığı sırada patladı. Patlamanın etkisiyle elektrik kurumunda çalışan işçi yaklaşık iki metre fırladı. Elbiseleri tutuşan işçiyi çevrede bulunan esnaf kurtarmaya çalıştı. Yastıkla yanan elbiseleri söndüremeyen esnaf, işçinin elbiselerini indirip kurtardı. Patlamada elektrik kurumunda çalışan Hakan A. adlı işçinin elleri ve belden aşağısı feci şekilde yanarken onu kurtarmaya çalışan mobilyacı Sabri Güneş de yaralandı. Yaralı işçi olay yerine çağrılan ambulansla Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yoğun bakıma alındığı öğrenilen işçinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Yanan işçiyi kurtaran mobilyacı Sabri Güneş ise yaşananları anlattı. İşçinin patlama nedeniyle yanarak kaldırıma kadar fırladığını belirten Güneş, “Ben karşıda oturuyordum. İşçi burada elektrikle uğraşırken arkadaşı da yan tarafta ona bakıyordu. Patlama nedeniyle arkadaş yanarak kaldırıma kadar uçtu. Elimde su vardı. Üzerine su dökmek istedim ama dökmemi istemedi. Ben de elimle pantolonunu yırtıp çıkarttım çünkü her tarafı yanıyordu. Benim de ellerim yandı. Pantolonunu çıkarttıktan sonra biraz rahatladı. Onu içeri aldık. Daha sonra ise ambulans gelip alarak hastaneye götürdü” dedi. Eline aldığı yastıkla yanan işçiyi söndürmeye çalışan bir genç ise "Adam burada trafoyla uğraşırken bir anda patlama oldu ve yanmaya başladı. Arkadaş elbisesini yırtmaya çalışınca ben de yastıkla vurdum. Söndürdükten sonra ambulansla hastaneye götürüldü” şeklinde konuştu. Patlama sonrası olay yerine giden elektrik kurumu yetkilileri, trafo üzerinde inceleme yaptı.

 

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2016, 14:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142