Title of a News Article

Urfa'da radyo bile açtılar

Urfa'da radyo bile açtılar
banner206

 Ülkelerindeki iç karışıklıktan kaçarak Şanlıurfa’ya yerleşen Suriyelilerin daha önce kendi imkânları ile okul, hastane ve daha birçok işyeri açtığı haberlerini duyurmuştuk

Suriyeliler şimdi de Radyo açtı. Radyonun ismi Arapça’da Hava, Kürtçe’de Ba ve Türkçe’de Rüzgâr anlamına geliyor.

Türkçe, Kürtçe ve Arapça dillerinde yayın yapan Radyo’da Suriye’deki gelişmeler ve Türkiye’de özelde bölgede yaşayan Suriyelilerin sorunları anlatılacak. Her 3 dilden şarkıların yayımlanacağı Radyo’da haber ve sohbet programları da yer alıyor.

Radyo sunucusu Ali İsmail açtıkları radyonun amacını Kürtçe anlattı.

Suriye Rüzgâr FM Şanlıurfa’dan yayın yapıyor. Yayınlarımız Suriye’nin Rakka iline kadar ve güney ilerine kadar Haseki, Der-alzor Halebin içesi olan kobani’ye kadar yayınlarımız dinlenebiliyor. Biz burada Kürtçe, Arapça, Türkçe müzikler dinletiyoruz ve 3 dilde programlar yapıyoruz. Biz Radyomuzu yeni açtığımız için dinleyicilerimiz az ama umarım ki zamanla artacak. Radyomuzu açmamızın amacı Türk ve Suriye insanın mesajlarını iletmek barış ve huzuru sağlamak, biz zaten savaştan kaçtık ve başımızdan birçok olayla karşılaştık. Türk halkının da bizi tanımasını istiyoruz. Bunlar neden geldi, başımıza neler geldi, bilmelerini istiyoruz ve burada radyo açtık memnunuz.

Nesrin İsmail Türkçe radyo sunucusu asıl işi Pazarlama Müdürü, oda açılan radyodan memnun ve bunun için fırsat verenlere teşekkür ediyor.

Suriye Rüzgâr FM Yönetim Kurulu başkanı Ahmet Hüsen, radyo ile sınırlı kalınmayacağını yakında Suriye Rüzgâr TV’nin de açılacağını söyledi.

Bizim burada Suriye’nin birçok ilinden çalışan arkadaşlarımız var.  Radyonun tek bir amacı var. Kürt, Arap Türk insanları olarak aynı coğrafyada yaşıyoruz. Ülkemizde çıkan iç savaştan dolayı kaçıp Türkiye’ye geldik fakat biz burada Türk insanı ve hükümetinden çok memnunuz bize her konuda yardımcı oluyorlar bundan daha büyük bir güzellik olmaz diye düşünüyorum. Biz bu radyomuzun yanında Suriye Rüzgâr Televizyonu yakında açıyoruz yazışmalarımız devam ediyor inşallah yakında da televizyonumuzu açacağız. Dünyada barışı sağlamak için ne gerekirse yapamaya hazırız Türkiye’de ve Şanlıurfa’da bize destek çıkan herkese teşekkür ediyorum. (Edassatv) 

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2014, 11:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195