Title of a News Article

Urfa’da ‘yeşil’ seferberliği başlatıldı

.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Bozova’nın Çatak bölgesine 5 Bin fidan dikiliyor. Fidan dikimi bugün düzenlenen törenle başladı. Törende konuşan yetkililer yeşile biraz daha fazla önem verilmesini arzuladıklarını söylediler.
 

 

ABDÜSELAM YAVUZ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Sizin de dikili ağacınız olsun’ isimli proje başlatıldı.  Bu kapsamda Şanlıurfa’nın tüm ilçelerinin yeşile bürünebilmesi için binlerce fidan dikimi yapılacak. Fidan dikimi startı bugün Bozova İlçesine bağlı Çatak Sosyal Tesisleri’nde verildi. Programa Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Bozova Kaymakamı Zekeriya Gökalp, AK Parti Bozova İlçe Başkanı Mehmet Akgün, Şanlıurfa Şehit Aileleri Dernek Başkanı Mehmet Yavuz ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda 15 Temmuz Darbe Girişimi esnasında şehit olan Şanlıurfalı şehitler anısına özel ağaç dikimi yapıldı.  Şehit Hasan Hüseyin Çalışkan’ın eşi Aslı Çalışkan ve annesi Nejla Çalışkan protokol üyeleri tarafından fidan dikti. Ayrıca bir süre önce İstanbul Beşiktaş’taki bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Mehmet Taş’ın adına da fidan dikimi yapıldı.

 

Tuna: İnsanımız hizmetin en iyisini hak ediyor

Programda konuşan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna,  Şanlıurfa’nın her alanda Türkiye’de yükselen bir değer olduğunu belirterek, şunları kaydetti;

“ Çocuklarımıza inşallah el birliğiyle çok güzel bir gelecek hediye edeceğiz. Onlar bizim yaşadığımız sıkıntıları çekmeden birlikte kardeşçe, birlik ve beraberlik içerisinde yaşayacaklar inşallah. Bu arada yaşadığımız çevrenin güzelleştirilmesi insanımıza sosyal anlamda da güzel hizmetlerin sunulması, yaşam kalitesinin yükselmeisne büyük önem taşıyor. Çatak Sosyal Tesisleri, Şanlıurfa’da yaşayan herkes çoluk çocuğuyla birlikte burada zamanını geçirebilecekler. Bu konuda emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Bizim insanımız hizmetin en iyisine layıktır. Milletimiz, kendisini yönetenler yardımcı olmuştur. En son 15 Temmuz’da Darbe Girişiminin önüne bir set çekerek kendi iradesine sahip çıkıp işgal planı yapanların planını altüst etmiştir. O Yüzden bizim insanımız hizmetin en iyisine, herşeyin en iyisine sahiptir.”

Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa’nın tüm ilçelerinde yeşil seferberliği başlattıklarını belirterek, bu kapsamda Bozova İlçesinde 5 Bin fidan dikimi yapılacağını söyledi.

Bu arada törene katılan bir vatandaş, şehit polisler için bestelediği şiiri okudu.

Öte yandan ağaç törenine gelen vatandaşlara, döner ikramı yapıldı. Yemek dağıtım töreninde zaman zaman izdiham yaşandı.

 

 

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2017, 14:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195