Title of a News Article

Urfa’daki parklarda flaş karar

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesindeki 109 parka sigara içme yasağı getirildi. Parkı gezen Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, sigara içen bir vatandaşı görünce yanına giderek sigara içmenin yasak olduğunu söyledi. Kendi ailesi ve parkta oynayan çocukların önünde sigara içen vatandaş da Belediye Başkanının bu uyarısına sigarasını söndürerek cevap verdi.

Eyyübiye Belediyesi, ilçe sınırları içinde bulunan 109 parkta sigara içilmesini yasakladı. Parklardaki çocuk oyun grupları ve spor aletlerine yakın yerlere tabela koyan yetkililer, denetimlerle de yasağın devamlılığını sağlamaya çalışacak. Sigara yasağının uygulandığı parklarda inceleme yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, parkta oyun oynayan çocuklara katılarak zaman geçirdi. Parktaki vatandaşlarla da görüşen Ekinci, yeni uygulanan yasağın farkında olmadan ailesinin ve parkta oynayan çocukların yanında sigara içen bir vatandaşı görünce yanına gidip parklarda bundan sonra sigara içilmesinin yasak olduğunu söyledi. Belediye Başkanının uyarısıyla neye uğradığını şaşıran ve Suriye uyruklu olduğu öğrenilen kişi, sigarasını söndürerek uygulamanın yerinde olduğunu belirtti.

 

"SAĞLIKLI BİR NESİL İÇİN ÖNEMLİ"

Uygulama hakkında bilgi veren Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, sağlıklı bir nesil yetiştirmek için uygulamanın önemine değinerek, “Sağlıklı toplum adına, sağlıklı nesiller adına biliyorsunuz sigara yasağı çok ciddi bir şekilde uygulanıyor. Kapalı alanlarda ise zaten bu yıllardır uygulanıyor. Ülkemizde hakikaten başarıya ulaşan bir çalışma. İl Tütün Kurulunun bu yıl aldığı karar gereği kamuya açık alanlarda, özellikle çocuk oyun gruplarının bulunduğu alanlarda, yine spor aletlerinin bulunduğu parklarda da tütün yasağına uyulması gerektiği ifade edildi. Biz de bu yasak kapsamında kamuya açık alanlarda, parklarda, çocuklarımızın oyun oynayacağı parklarımızda, spor alanlarında sigara yasağıyla ilgili kendi alanımızla ilgili yerlere uyarı levhaları asıyoruz. Burada da sigaranın çocuklarımız için oluşturacağı, dumanının oluşturacağı risklerden uzaklaştırmak adına da bu yasak iyi bir şekilde devam ediyor. Buradan şunu ifade etmek istiyoruz, zararlı alışkanlıklardan çocuklarımızı korumamız lazım. Bu zararlardan korumak için de herkesin üzerine düşen görevler vardır. Aileler zaten üzerilerine düşeni yapıyorlar. Kamu kurumları da alınan kararları iyi bir şekilde uygularsa toplum adına iyi bir bilinç olur ve bu bilinçle inşallah nesiller yetiştiririz ve zararlı alışkanlıklardan bütün toplumu arındırmış oluruz” şeklinde konuştu.

 

VATANDAŞLAR DA UYGULAMAYA DESTEK VERDİ

Parkta zaman geçiren Hüseyin Doğan isimli eğitimci, “Uygulama çok iyi. Hem çocuklar açısından hem de gençler açısından çok iyi. Bakın, temiz hava, ne güzel insanlar oturuyor. Bakın burada bir sürü çocuk var. Şimdi burada sigara içiyorlar ve bu çocuklara da kötü örnek oluyorlar. Böyle olması çok iyi” dedi.

Sigaranın hem sağlık açısından hem de psikolojik açıdan zararlı olduğunu belirten Hüseyin Taş isimli vatandaş ise “Sigara sağlığımız açısından olduğu kadar çocuklar açısından da hem psikolojik hem de ruh sağlığı açısından zararlı bir şey. Belediyemizin böyle bir uygulama yapması gerçekten güzel bir şey” ifadelerini kullandı. Eyyübiye belediyesi tarafından hayata geçirilen bu uygulamayla ilçede bulunan 109 parkta sigara içilmesinin yasaklandığı ve bunun denetimlerle de destekleneceği ifade edilirken, bu uygulamanın Şanlıurfa'da bir ilk olduğu öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2016, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195