Title of a News Article

Urfa'daki Suriyelilere Önemli Uyarı!

suriyelilere önemli uyarı, osman gerem, ihha urfa,

Urfa'daki Suriyelilere Önemli Uyarı!
banner206

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu (STK Platformu) ve Uluslararası İnsani Yardım Teşkilatı (İHH) Şanlıurfa Temsilciliği'nin Şanlıurfa'da yaşayan Suriyeli kanaat önderleri ile yaptığı görüşmeler ve gerçekleşen çalıştay sonucu, kentte yaşayan tüm Suriyelilere dağıtılmak üzere bir broşür hazırlandı.
Halkın, kent içinde yaşayan Suriyelilere karşı kışkırtılması vakalarının artması üzerine harekete geçen STK Platformu, Suriyeli kanaat önderleri ile işbirliği yaparak, istenmeyen olayların yaşanmaması için tüm Suriyelilerin bu şehirde yaşarken sosyal hayatında, beşeri ve ekonomik ilişkilerinde uymaları gereken kuralların yazılı olduğu bir broşür hazırladı.
Şanlıurfa STK Platformu Başkanı Osman Gerem ve İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila, Suriyeli kanaat önderleriyle bir araya gelerek hazırlanan broşürleri teslim ettiler. 
Şanlıurfa'da yaşayan tüm Suriyelilere ulaştırılması hedeflenen, Arapça ve Türkçe basılan broşürleri biraraya geldikleri Suriyeli kanaat önderleri ve alimlere teslim eden Şanlıurfa STK Platformu Başkanı Osman Gerem, "Son zamanlarda artan provokasyon ve kışkırtmalara karşı böyle bir tedbir alma gereği duyduk. Suriyeli alimlerimiz ve kanaat önderlerimizle de görüşerek burada yaşayan Suriyelilere, özellikle de gençlere ulaştırılmak üzere bir broşür hazırladık. Broşürde; Şanlıurfa'da misafirimiz olan Suriyeli kardeşlerimizin kentin örf ve adetlerine aykırı davranışlardan kaçınmalarına, komşuluk ve ticaret ahlakına, yolda yürümeden tutun oturup kalkmalarına kadar bir çok konuda uyarılarda bulunduk. Belirlenen kurallara uymayanların karıştıkları herhangi bir olay sonucu sınırdışı edileceği bilgisini verdik. Dileriz bu çalışmamızla Şanlıurfa'da yaşayan Suriyeli kardeşlerimizle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kardeşçe yaşamayı sürdürür, herhangi bir tatsızlık yaşamayız. Suriye'deki kargaşanın en kısa sürede sona ermesini ve çeşitli zorluklarla hem kamplarda hem de şehir içinde yaşayan Suriyeli kardeşlerimizin yuvalarına, memleketlerine, topraklarına kavuşmasını diliyoruz" dedi.





Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2017, 01:25
YORUM EKLE
YORUMLAR
misafir
misafir - 7 yıl Önce

Urfa merkez ve ilçelerinde yaşayan savaş mağduru kadınlara çocuklara yardımcı olan sivil toplum kuruluşlarına teşekkürler

SIRADAKİ HABER

banner195