Title of a News Article

Urfa’dan bile gidiyorlar!

 Urfa’dan bile gidiyorlar!
banner206

Kahramanmaraş'ta bulunan kaplıcalar, sezonun açılmasıyla birlikte şifa arayanların akınına uğruyor. Şanlıurfa’dan da çok sayıda kişinin gittiği kaplıcalarda, yılda 500 Bin kişinin ağırlandığı bildirildi.

Kahramanmaraş'ın büyükşehir statüsüne alınmasının ardından beldeden mahalleye dönüştürülen ve merkez Onikişubat İlçesi'ne bağlanan Ilıca'da kaplıca sezonu açıldı. Tatil döneminde daha çok tercih edilen Termal tesislerde, doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı. Termal tesislerin yer aldığı 2 bin 600 kişinin yaşadığı Ilıca Mahallesi'nin nüfusu ise kaplıcalara gelenlerle birlikte 40 bine ulaştı. Kahramanmaraş'a komşu Adana, Gaziantep, Adıyaman, Malatya, Kayseri, Osmaniye, Sivas ve Şanlıurfa'nın yanı sıra; yurdun birçok kentinden Ilıca'ya gelenler hem tatil yapıyor hem de hastalıklarına şifa arıyor.

İnsan sağlığı açısından yararlı olduğu, bazı hastalıkları da iyileştirici özelliği bulunduğu bilinen kaplıcalardaki tesislere tedavi amaçlı gelenler, apart otel ve pansiyonlarda konaklayarak zaman geçiriyor. Şifa arayanların adresi haline gelen ve yılda 500 bin kişiyi ağırlayan Termal tesislerde, devlet hastanelerinden sevkli gelen hastalar da tedavi oluyor.

Kireçlenmeler, iltihabi ve yumuşak doku romatizmaları, mekanik bel, boyun ve ortopedik problemler, çalışma şart ve ortamına bağlı ağrılı tablolar, kas ve nörolojik hasarlara karşı tedavilerin yapıldığı kaplıcada, ziyaretçilerin ihtiyacına karşılık yeni konaklama tesisler de inşa ediliyor.

 

BELEDİYE BAŞKANI BÖLGE TURİZM MERKEZİ OLACAK

Onikişubat Belediyesi'nin AK Partili Başkanı Hanefi Mahçiçek, yılda 500 bin ziyaretçiyi ağırlayan mahalleyi turizm merkezi haline getirmeyi amaçladıklarını söyledi. Mahçiçek, bölgeyi hareketlendirmek için gerekli çalışmalara başladıklarını belirterek, Burası Onikişubat Belediyemize ait bir tesis. Bu tesislere hem Kahramanmaraş'tan hem de komşu ve diğer illerden birçok vatandaşımız geliyor. Bu tesislerin daha sağlıklı şekilde hizmet vermesi için çalışmalar yapılıyor. Ilıca Mahallesi ile birlikte bir turizm merkezi olma yolunda çabalayacağız. Burayı daha yaşanabilir, daha sağlıklı hale getirebilme çabasındayız. Rekreasyon çalışmaları ile bölgeyi; tatil yapılabilecek ve eğlenilecek şekilde donatacak ve cazibe merkezine dönüştüreceğiz dedi.

Bölgeye gelen vatandaşlar ise şifa buldukları için kaplıcalarda tedavi olduklarını ifade etti. Yaşadıkları rahatsızlıklardan ötürü geldikleri Termal tesislerde şifa bulduklarını dile getiren vatandaşlar, tedavi ve tatili bir arada yaptıklarını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2014, 13:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195